Arrow
FONDUL IKEA PENTRU MEDIUL URBAN

IKEA România și Fundația Comunitară București au lansat în 2017, prima ediție a Fondului IKEA pentru Mediul Urban, cu valoarea totală de 345.000 lei pentru primul an de finanțare. Fondul va susține financiar, timp de trei ani, șase proiecte din București și Ilfov pe următoarele arii: protejarea resurselor naturale, educație și conștientizare, prevenirea și adaptarea la efectele schimbărilor climatice.

„Credem cu tărie că o companie se poate dezvolta armonios doar atunci când reușește să creeze o diferență în mediul și comunitățile în care își desfășoară activitatea. Ne dorim să contribuim la schimbări concrete și să susținem proiecte inovatoare și creative, care să aducă beneficii reale generațiilor de astăzi și celor de mâine din comunitatea noastră”, a declarat Mircea Ilie, Sustainability Leader, IKEA România.

79 de proiecte au fost înscrise la Fondul IKEA pentru Mediul Urban, pe următoarele arii: protejarea resurselor naturale, educație și conștientizare, prevenirea și adaptarea la efectele schimbărilor climatice.

Proiectele selectate au trecut prin patru etape de selecție: preselecția proiectelor ce a avut la bază criterii de eligibilitate, selecția realizată în două valuri de către un juriu independent și interviuri cu aplicanții de pe lista scurtă de opt proiecte finaliste.

Proiecte câștigătoare:

Acoperișul Verde /Asociația Cartier Aviației.

Green Floreasca / Grup de Inițiativă Civică Floreasca.

Grădina cu Oameni / Grupul de Inițiativă Civică Cișmigiu.

Liliecii din mediul urban / Asociația Wilderness Research and Conservation.

Grădina Istorică / Grup de inițiativă format din Mona Petre (Ierburi Uitate), Andreea Machidon (arhitect), Alina Adăscăliței (arhitect peisagist) și dr. biolog Petronela Comănescu (Grădina Botanică din București).

Comunitate implicată, resurse protejate / Crucea Roșie – Filiala Sector 6.

DATE PROIECT
IKEA România
Perioada
3 ANI