Arrow
FONDUL IKEA PENTRU MEDIUL URBAN

Fondul IKEA susține financiar între trei și cinci proiecte din comunitățile București și Ilfov, care au în vedere acțiuni în zonele de implicare: schimbări climatice, protejarea resurselor naturale, educație și conștientizare.

Finanțarea totală în primul an a proiectelor câștigătoare este de 339.000 lei.

Sunt căutate proiecte care să ofere soluții sau să încurajeze oamenii să-și minimizeze impactul zilnic asupra mediului prin utilizarea unor tehnologii și procese prietenoase cu mediul în domenii precum reducerea schimbărilor climatice și adaptarea la ele: eficiență energetică, energie din surse regenerabile, transport verde, utilizarea eficientă a apei, gestiunea eficientă a deșeurilor, reducerea poluării chimice, fonice și luminoase.

De asemenea, Fondul IKEA pentru Mediul Urban vizează inițiative care își propun să rezolve, într-un mod inovator și printr-o abordare holistică, problemele legate de ecosistemele naturale și semi-naturale din zonele urbane și periurbane.

Proiectele sunt selectate de un juriu format din:

Dana Dobrescu Communications Manager, Unilever South Central Europe; Diana Culescu – Asociația Peisagiștilor din România; Florin Stoican, Manager Sustenabilitate & Conformitate,  IRI Forest Management; Mircea Ilie Sustainability Leader, IKEA România; Oana Bitan – Ofițer în domeniile Administrativ și Financiar la Ambasada Suediei; Vera Marin, președinte, Asociația pentru Tranziție Urbană; Theodor Nica, Manager Comunicare si Design Interior, IKEA România.

DATE PROIECT
IKEA România