AFI EUROPE ROMÂNIA ȘI FUNDAȚIA COMUNITARĂ BUCUREȘTI LANSEAZĂ FONDUL PENTRU COMUNITATE A FI VECIN BUN
Postat November 8, 2017
Foto: AFI Europe România

AFI Europe România lansează fondul pentru comunitate „A FI vecin bun”, primul program de responsabilitate socială al companiei, dezvoltat împreună cu Fundația Comunitară București. Acesta se adresează ONG-urilor și grupurilor de inițiativă și oferă finanțări în valoare totală de 70.000 de lei pentru până la trei proiecte. Aplicațiile pot fi trimise până pe 11 decembrie 2017. Detalii complete despre proiect sunt accesibile pe pagina www.afitechpark.ro/afivecinbun.

Fondul „A FI vecin bun” își propune să finanțeze între 1 și 3 proiecte care să contribuie la revitalizarea urbană și la revigorarea spiritului de comunitate în zonele din vecinătatea noului parc de afaceri pe care AFI Europe România îl construiește în București, AFI Tech Park. Zonele de intervenție pe care trebuie să le vizeze aplicanții sunt: cartierele 13 Septembrie, Tudor Vladimirescu, Uranus, Rahova, Ferentari și zona adiacentă Parcului Carol.

Inițiativa „A FI vecin bun” reprezintă un îndemn pentru bucureșteni să redescopere cartierul și zona în care locuiesc și să se bucure de tot ce acestea pot oferi, dar își propune să fie și un model pentru companii, care doresc să genereze un impact real în comunitate.

Aplicațiile din fondul „A FI vecin bun” pot fi proiecte care ajută locuri din zonele vizate să arate mai bine, să devină mai funcționale și mai prietenoase pentru comunitățile care locuiesc acolo. Mai mult, sunt binevenite propunerile de proiecte care stimulează și susțin viața socială a zonei într-un mod incluziv, cum ar fi: animarea spațiului public și aducerea comunității împreună în cartiere. Alte idei de proiecte pot fi cele care generează o creștere a calității vieții din comunitatea locală sau cele care implică în implementare cât mai mulți membrii ai comunității din zonă.

Procesul de selecție se va realiza în două etape:

1. Înscrieri și jurizare preliminară:

Proiectele se pot înscrie în perioada 1 noiembrie – 11 decembrie 2017

1. Top 5 proiecte și alegerea câștigătorilor:

Cele mai bune cinci echipe vor fi invitate să aplice proiectul însoțit de detalii complete, în perioada 17 ianuarie – 9 februarie 2018. Selecția proiectelor câștigătoare va avea loc după notarea lor și interviuri cu membrii juriului, desfășurate în intervalul 12 – 28 februarie 2018. Proiectele sunt selectate cu ajutorul unui juriu independent, format din persoane cu experiență în domenii legate de urbanism, planificare și regenerare urbană, comunitate, implicare socială și civică. Ulterior, câștigătorii vor avea la dispoziție nouă luni pentru implementarea proiectului.

Informații privind modalitatea de înscriere, calendarul complet, criteriile de selecție și de eligibilitate sunt disponibile pe pagina dedicată programului: www.afitechpark.ro/afivecinbun.

FUNDAȚIA COMUNITARĂ BUCUREȘTI
SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE CONDUCEREA PSD
Senatul României a adoptat în 21 noiembrie 2017, in procedură de urgență, o propunere legislativă.
Finanțări în valoare totală de 70.000 de lei pentru până la trei proiecte