PE LOCURI, FIȚI GATA, SWIMATHON! LANSĂM APELUL DE PROIECTE PENTRU SWIMATHON BUCUREȘTI 2016
Postat March 10, 2016

București, 10 martie 2016 – Swimathon București, evenimentul de strângere de fonduri prin înot, a ajuns deja la a patra ediție. Lansăm, astfel, apelul de proiecte pentru ediția 2016! Anul acesta, Swimathon va avea loc pe 2 iulie, la bazinul olimpic Anatolie Grințescu, din incinta bazei sportive Dinamo. Evenimentul, organizat de Fundaţia Comunitară Bucureşti, își propune să alinieze la start 15 cauze din comunitățile din București și Ilfov și să implice cât mai mulți bucureșteni să fie ambasadori, înotători și donatori pentru aceste cauze.

Organizațiile non-profit și grupurile de inițiativă din București și Ilfov care doresc să participe la Swimathon 2016 sunt invitate să aplice pentru participare până la 31 martie. Un juriu independent, desemnat de Fundația Comunitară București, va alege cauzele care vor fi reprezentate la eveniment.

Cine poate aplica? Organizații non-profit și grupuri de inițiativă din București și Ilfov, care:

• au o comunitate activă, care le susține și le promovează
  • au capacitatea de a derula o campanie amplă de strângere de fonduri, în vederea atingerii obiectivelor financiare propuse
  • au capacitatea de a atrage minimum 2 echipe de înotători-fundraiseri, a câte maxim 5 înotători fiecare.

”În primii trei ani de existență, Swimathon a crescut și a devenit notoriu, într-un oraș unde există multe alte evenimente sportive. Și asta pentru că energia bună nu vine doar din sport, ci și din bucuria oamenilor de a se implica în proiectele în care cred. Reușitele obținute în urma edițiilor precedente sunt semnificative: aproape 2500 de oameni au donat peste 425.000 de lei, pentru 65 de proiecte din comunitate. Chiar săptămâna aceasta, pe 8 martie, proiectul Asociației Unu și Unu – linia telefonică gratuită Alo, Prematuritate – s-a lansat datorită donațiilor înregistrate la Swimathon 2015” a declarat Alina Kasprovschi, Director Executiv al Fundației Comunitare București.

Mai multe detalii despre eveniment sunt disponibile pe pagina oficială Swimathon București.

În 2015, la Swimathon București, am atras în comunitățile din oraș peste 193.000 lei de la 1.131 de donatori. Aceștia au susținut 16 proiecte, pentru care au înotat 230 de înotători. I-am surprins pe câțiva dintre ei în filmul de prezentare al evenimentului disponibil aici

FUNDRAISING
strângere de fonduri prin înot, Swimathon, Swimathon București,
SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE CONDUCEREA PSD
Senatul României a adoptat în 21 noiembrie 2017, in procedură de urgență, o propunere legislativă.
AFI EUROPE ROMÂNIA ȘI FUNDAȚIA COMUNITARĂ BUCUREȘTI LANSEAZĂ FONDUL PENTRU COMUNITATE A FI VECIN BUN
Finanțări în valoare totală de 70.000 de lei pentru până la trei proiecte