SWIMATHON BUCUREȘTI 2013
Postat December 3, 2013

138 de înotători şi peste 750 de spectatori s-au strâns la Swimathon, pentru a susţine 20 de proiecte din comunitatea bucureşteană şi un caz social. Mai mult de 700 de donatori generoşi au strâns împreună peste 81.000 lei, dintre care 14.100 lei au fost strânşi la fața locului.

Cei 138 de înotători intrați în cursa Swimathon București  2013 au parcurs împreună 1447 de lungimi de bazin, echivalentul a peste 72 de kilometri. Cel mai mare număr de lungimi de bazin înotate a fost de 79 de lungimi, parcurse de echipa formată din 5 înotătoare, pentru proiectul Există speranţă, al Asociaţiei pentru Dravet şi alte epilepsii rare.

Mai mult de 50.000 de lei din suma strânsă vine de la persoane particulare, iar restul sunt sponsorizări de la companii. Până acum, cea mai mare donație individuală înregistrată pe platforma Swimathon a fost de 500 lei, iar suma medie donată a fost de 70 lei.

Platforma Swimathon (www.swimathonbucuresti.ro) rămâne deschisă pentru donaţii pentru oricare din cele 20 de proiecte până la finele lunii iulie.

Competiţia de înot destinată strângerii de fonduri a avut loc sâmbătă dimineață, 6 iulie, la Bazinul Olimpic din Complexul Sportiv Lia Manoliu.   Swimathon este întâlnirea plină de energie între oameni care cer ajutorul şi oameni care sar în apă să-i ajute. Este un mecanism prin care comunitatea se întâlneşte, interacţionează şi se implică să strângă fonduri pentru proiectele pe care le consideră relevante. Organizaţiile sau grupurile de iniţiativă înscriu cauze din comunitatea locală, companiile şi înotătorii aleg pentru ce se implică, iar susţinătorii donează pentru fiecare lungime de bazin înotată de favoriţii lor.

Swimathon București. Lucrurile se mișcă. Dacă faci valuri!

UPDATE: Poți citi mai multe despre eveniment, în raportul de evaluare.

FUNDRAISING
OPORTUNITATE DE CERCETARE PENTRU STUDENȚI LA SOCIOLOGIE, ANTROPOLOGIE ȘI JURNALISM
Căutăm între 3 și 6 studenți la sociologie și/sau antropologie și 3 studenți la jurnalism.
350 DE OAMENI CARE ÎNOATĂ LA SWIMATHON BUCUREȘTI ÎNCEP SĂ STRÎNGĂ FONDURI PENTRU 23 DE PROIECTE
Cel mai mare eveniment de strângere de fonduri prin înot din România