SWIMATHON BUCUREȘTI 2016: CEL MAI MARE EVENIMENT DE STRÂNGERE DE FONDURI PRIN ÎNOT DIN ROMÂNIA
Postat August 19, 2016
Foto: Bogdan Dincă

Am încheiat campania de donații la Swimathon și ne bucurăm să anunțăm acum cifrele finale, cât și clasamentul pe organizații. Evenimentul din acest an nu ar fi fost posibil fără ajutorul celor 1944 de donatori individuali care au donat 303267,15 lei pentru cele 20 de cauze comunitare. Donația lor au făcut din Swimathon București cel mai mare eveniment de strângere de fonduri prin înot din România. Le mulțumim și ne înclinăm în fața gestului lor!

MagiCamp, tabăra de vară pentru copiii bolnavi de cancer, a fost cauza care a atras cele mai multe donații la Swimathon București 2016. Cea mai harnică echipă de înotătoti-fundraiseri a fost formată din patru copii și instructorul lor de înot. Echipa „Swim for me” a strâns 14300 de lei pentru a-i ajuta pe copiii care participă la taberele MagiCamp  să uite de spitale și boală și să-și recapete zâmbetul și bucuria de a se juca. Cauza MagiCamp a fost susținută pentru al doilea an consecutiv și de o echipă a Băncii Comerciale Române, BCR Team ONE, coordonată chiar de directorul de comunicare al băncii.

La prima participare la Swimathon, Plantăm fapte bune în România, iniţiativa naţională de împădurire bazată pe voluntariat a avut pe 2 iulie 20 de înotători-fundraiseri care au înotat pentru cauza pădurilor și pentru ca, în noiembrie să organizeze, la fel ca în 2015, cea mai mare acțiune de împădurire din România. Ei au strâns 29038,5 lei, fiind a doua organizație după MagiCamp ca fonduri strânse.

15 dintre copiii care vin la Clubul de Educație alternativă din Ferentari și care au nevoie de stimulare individual prin ședințe unu la unu vor avea șansa să-și depășească dificultățile de învățare, să facă față sarcinilor școlare și, în general, să se descurce în viață. Trei echipe de înotători au strâns 23060 de lei pentru ca ei să poată beneficia de aceste sedințe de stimulare individual și să recupereze decalajul în dezvoltare care îi ține la margine.

Asociația Pacienților cu Afecțiuni Neurodegenerative (APAN) s-a aflat și ea la prima participare la Swimathon București. Încă neconstituiți oficial ca asociație, ei au participat sub forma de grup de inițiativă, strângând fonduri pentru primul lor proiect ca organizației – “La plimbare cu Scleroza Multiplă!”. Axonii și Neuronii, cele două echipe ale APAN, constituite în mare parte din persoane afectate de scleroză multiplă, au strâns 17060 lei pentru programul de voluntariat în care persoane afectate de această boală, cu dizabilități legate de mobilitate, sunt scoase în fiecare săptămână la plimbare și le este oferit suport psihologic.

Echipele Cap Aurora, 1, 2, 3, pentru ei și Temerarii au strâns 16390 lei pentru a-i ajuta pe copiii aflați în grija asociația Învingem Autismul să se integreze în școli normale. Echipa Cap Aurora înoată pentru copiii cu autism încă de la prima editie Swimathon.

Organizația Numărul de donatori Suma strânsă
Fundația Culturală Remember Enescu, în parteneriat cu

Fundația Pro Patrimonio

20 2980

Acest eveniment nu ar fi fost posibil fara ajutorul sponorilor  noștri Banca Comercială Română (BCR), BRD-Groupe Société Générale, Enel, Raiffeisen Bank România, UniCredit Bank și HipHip și partenerilor Ambulanța BGS, WorldClass, Summermag.ro, Isostar și FruFru.

SWIMATHON
#inot, fundrasing, strangere de fonduri, Swimathon,
CARE-I TREABA CU INCUBATORUL DE PROIECTE?
Al doilea an în care organizăm Incubatorul Programului de microgranturi pentru proiecte comunitare.
404.325 DE LEI – SUMA FINALĂ STRÂNSĂ LA SWIMATHON BUCUREȘTI 2017
2.567 de donatori individuali și companii au adunat împreună 404.325 de lei