Swimathon București (3)
VITAL SIGNS BUCUREȘTI

Fundația Comunitară București a lansat în 2017 Vital Signs București, prima cercetare care colectează date publice din 12 domenii importante ale orașului. Construită pe baza unei metodologii folosite de fundațiile comunitare la nivel internațional, cercetarea surprinde situația calității vieții în București pe 12 domenii: populație, mediu, economie locală, muncă, mobilitate, siguranță, decalajul dintre bogați și săraci, locuire, educație, sănătate, artă și cultură, apartenență.

Pe baza datelor obținute în cercetarea Vital Signs București, Fundația Comunitară București a selectat trei domenii cheie, pe care să aprofundeze cercetarea și să testeze posibilitatea dezvoltării de fonduri tematice: educația și rolul comunității în influențarea rezultatelor școlare, prevenția în sănătate și stil de viață sănătos și apartenența la comunitate.

Cu ajutorul unor echipe de cercetare, am realizat studii de caz, cu date calitative, care să ne ajute să înțelegem mai bine nevoile și oportunitățile de acțiune în cele trei domenii de mai sus.
Am organizat, cu sprijinul UrbanInc și La firul ierbii, ateliere de generare și prioritizare a direcțiilor de acțiune pentru ameliorarea problemelor identificate. Formatul atelierelor de lucru s-a bazat pe metodologia de design thinking. Acest proces ne-a dus la dezvoltarea a două fonduri tematice pe care dorim să le construim în următorii ani: educație și apartenență.

DATE PROGRAM
Parteneri
-
Perioada
-
Buget
-
Domeniu
Educație, sănătate, apartenență
Noutăţi program
FUNDAȚIA COMUNITARĂ BUCUREȘTI A LANSAT VITAL SIGNS BUCUREȘTI
O cercetare a Bucureștiului în 12 domenii.
Cifre de proiect
-
-

-
-

-
-

-
-

Granturi
Ediţia Organizaţia Proiectul Suma

Sumele sunt exprimate in Euro. TOTAL0