Slider
FONDUL IKEA PENTRU EDUCAȚIE ȘI DEZVOLTARE

Aproximativ 42% dintre elevii români de 15 ani sunt analfabeți funcțional, adică dublu față de media europeană, potrivit unui studiu realizat în anul 2016 de Centrul de Evaluare si Analize Educaționale. România se confruntă cu o rată foarte mare a abandonului școlar, între 15,9% și 19,1% în ultimii 10 ani. Studiul Vital Signs ne spune că: rata de absolvire a învățământului secundar la nivelul Municipiului București este de 53,7%, iar 15,9% din elevii din învățământul preuniversitar din București abandonează școala înainte de finalizarea studiilor preuniversitare; aceste date vin în contextul în care pentru 33,6% dintre elevii bucureșteni eșecul școlar este echivalentul unui ”dezastru”.

De cele mai multe ori toate aceste inegalități dobândite la nivelul învățământului primar sau gimnazial sunt influențate puternic de cadrul familial, de capacitatea de implicare a părinților și de nivelul lor de educație, iar dacă nu sunt reduse pe parcurs, acestea ajung să fie reflectate mai târziu pe piața forței de muncă.

În acest context, Fondul IKEA pentru Educație și Dezvoltare dorește să susțină 3 proiecte care sprijină copii și tineri cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani în dobândirea de competențe care să asigure adaptabilitate pe piața forței de muncă, reducerea decalajelor cauzate de accesul diferit la resurse de învățare, dar și creșterea mobilității sociale.

Proiectele sunt finanțate în primul an cu suma totală de 350.000 de lei. Pe baza rezultatelor obținute, proiectele pot fi susținute trei ani, cu bugete similare în fiecare an, până la un buget total de 1.050.000 de lei.

Pot aplica organizații non-guvernamentale, neafiliate politic sau echipe compuse din minimum 3 persoane constituite ca grupuri de inițiativă, fără personalitate juridică, care vor desfășura activitățile propuse în Municipiul București sau în județul Ilfov.

Calendarul complet, criteriile de eligibilitate, procesul de selecție, precum și formularele de aplicație sunt disponibile pe site-ul fondului.

Pentru întrebări legate de procesul de aplicație, vă rugăm contactați:

Ana Mircioagă, Coordonator Program, Fundația Comunitară București
(+4) 730 179 997, ana.mircioaga@fundatiacomunitarabucuresti.ro

Miruna Nichita, Project Manager, Fundația Comunitară București
(+4) 0745 147 259, miruna.nichita@fundatiacomunitarabucuresti.ro

DATE PROIECT
Parteneri
IKEA România
Perioada
3 ANI
Buget
1.050.000 lei
Domeniu
educație pentru reducerea decalajelor, creșterea mobilității sociale, educație prin joacă, copii și tineri vulnerabili
Noutăţi program
Am anunțat proiectele câștigătoare din Fondul IKEA pentru Educație și Dezvoltare
Centrul educațional „Educație și meseriile la viitor”, „MatchMentor” și „Șapte pentru șapte. Trei ani și trei Penitenciare” sunt cele trei proiecte.
Cifre de proiect
PROIECTE FINANȚATE
3

BUGETUL FONDULUI
1.050.000

ANI DE IMPLEMENTARE
3

MEMBRI JURIU
6

Granturi
Ediţia Organizaţia Proiectul Suma

2019

Grupul de inițiativă “Comunitatea educație pentru știință”

Centrul educațional „Educația și meseriile la viitor”

93025

2019

Asociația The Social Incubator

MatchMentor

104580

2019

Fundația Svasta

“Șapte pentru șapte. Trei ani și trei penitenciare”

107920

 

TOTAL305525