BUCHAREST POWERED BY PEOPLE

Programul Bucharest Powered by People pleacă de la viziunea Fundației Comunitare București despre oraș, aceea că Bucureștiul poate deveni un loc în care să te bucuri să trăiești, în care oamenilor le pasă unora de alții și tuturor de oraș. Pentru că, oricât de urât, de greu de dezvoltat sau de prost administrat ar fi un oraș, dacă poate fi salvat, el va fi salvat de încăpățânarea unor lideri informali, implicați în comunitate. Cu condiția ca ei să aibă acces la resurse și să fie încurajați să nu renunțe.

Așteptarea de la niște lideri încrezători, capabili și informați este să insipre, să dea mai departe și să susțină organizații și comunități dinamice și puternice. Deși pun multă energie, talent și timp în a construi comunități și echipe organizaționale, uneori le lipsește o rețea de contacte și relații, sau soft skills, ori chiar încrederea că pot să-și asume rolul de leadership până la capăt. Programul Bucharest Powered by People se adresează tocmai acestor oameni, susținându-i să își dezvolte cunoștințele, abilitățile, atitudinile și valorile, precum și alte aspecte de dezvoltare personală care sunt relevante pentru munca lor și pentru dezvoltarea comunităților pentru care lucrează.

Am dezvoltat programul pilot de Leadership Comunitar pe doi piloni:

1.Community Talks – o serie de întâlniri și discuții pe teme legate de creșterea personală și organizațională, cu scopul de ne aduce împreună, să ne inspire, să ne cunoaștem mai bine între noi și să colectăm posibile soluții la problemele care ne țin în loc.

Datele și temele pentru primelor întâlniri Community Talks sunt:

• 22 mai, 18:30 – 21:30 – Cum am grijă de mine ca să pot să mă implic în continuare?
  • 4 iunie, 18:30-21:30 – Cum am grijă de organizația/grupul din care fac parte?
  • 19 iunie, 18:30 – 21:30 – Cum ajung la resursele de care am nevoie?

2. Supercharger – un program de învățare și networking, însoțit de micro-granturi pentru 12 participanți selectați pe baza motivației și a potențialului de creștere al organizației/grupului din care fac parte.

Programul atelierelor de weekend este:

1. Valori și stiluri personale, wellbeing – 30 august-1 septembrie 2019
  2. Viziune, strategie, muncă în echipă. Cum construim și creștem organizația/grupul – 21-22 septembrie 2019
  3. Gândire și design de proiect. Evaluare și analiză de impact – 5-6 octombrie 2019
  4. Fundraising – 26-27 octombrie 2019
  5. Facilitare & organizare comunitară. Advocacy – 9-10 noiembrie 2019
  6. Mindset antreprenorial. Gândire critică – 23-24 noiembrie 2019

Programul este creat în urma cercetării Vital Signs și a mai multor procese participative pe care Fundația Comunitară București le-a derulat în ultimii 2 ani și este finanțat de Global Fund for Community Foundations.

Calendarul complet, criteriile de eligibilitate, procesul de selecție, precum și formularele de înregistrare la Community Talks și de aplicație pentru Supercharger sunt disponibile pe site-ul fondului.

DATE PROIECT
Global Fund for Community Foundations
Perioada
mai-noiembrie 2019
Buget
Domeniu
Apartetență; leadership comunitar
Noutăţi program
14 lideri de comunități din București fac parte din prima ediție Bucharest Powered by People
Juriul a selectat 14 participanți la programul de învățare Supercharger, parte din programul de leadership comunitar, Bucharest Powered by People.
Cifre de proiect

Granturi