Fondul pentru un viitor mai bun în comunități

Fondul pentru un viitor mai bun în comunități susține oamenii cu inițiativă din Buftea să dezvolte și să implementeze proiecte de îmbunătățire a educației și/sau a mediului pentru creșterea calității vieții locuitorilor.

În același timp, ne dorim să creștem capacitatea grupurilor și organizațiilor de a adresa mai bine nevoile comunității locale.

În acest scop, căutăm idei de proiecte, pe care ulterior le vom aduce într-un incubator de proiecte. Aplicanții vor fi astfel ajutați să ajungă de la o idee, la o propunere de proiect fezabilă, cu potențial de finanțare. Juriul fondului va selecta dintre propunerile de proiecte incubate, acele proiecte care vor fi susținute financiar pentru implementare, în decurs de șase luni.

Bugetul total disponibil pentru finanțare este de 237,500 lei, cu care estimăm că vom finanța între 3 și 5 proiecte.

Termenul limită până la care primim idei de proiecte/soluții pentru problemele din educație sau mediu din Buftea este 4 august 2020, orele 23:59.

Pot aplica organizații non-guvernamentale, neafiliate politic, echipe compuse din minimum trei persoane constituite ca grupuri de inițiativă fără personalitate juridică, sau întreprinderi sociale care vor desfășura activitățile propuse în orașul Buftea.

Calendarul complet, criteriile de eligibilitate, procesul de selecție, precum și formularele de aplicație sunt disponibile pe site-ul fondului.

Pentru întrebări legate de program și de procesul de aplicare, o poți contacta pe Ana Mircioagă, Grants Coordinator, la ana.mircioaga@fundatiacomunitarabucuresti.ro, 0730179997

Fondul pentru un viitor mai bun în Buftea face parte din programul național „Fondul pentru un viitor mai bun în comunități”, ce va oferi finanțare pentru inițiative locale organizațiilor neguvernamentale, instituțiilor de învățământ și grupurilor de inițiativă din cinci orașe (Brașov, Cluj, Buftea, Vaslui și Oradea).

Demersul este coordonat de Federația Fundațiilor Comunitare din România, finanțat de Lidl și implementat prin 5 fundații comunitare din orașele de reședință, respectiv: Fundația Comunitară București, Fundația Comunitară Brașov, Fundația Comunitară Cluj, Fundația Comunitară Iași și Fundația Comunitară Oradea.

DATE PROIECT
Lidl România
Perioada
Iulie 2020 - Martie 2021