WhatsAppImage2022-07-04at45517PM
Bine360

Ne dorim să dăm putere oamenilor din organizații neguvernamentale în București, Iași, Brașov, Timișoara și Oradea care susțin refugiații, în special persoanele afectate de războiul din Ucraina. Facem asta pornind de la nevoile financiare, organizaționale și psiho-emoționale ale fiecărei organizații în parte. Astfel, suportul oferit este adaptat, flexibil și orientat către scopul nostru comun: echipe puternice, reziliente, capabile să susțină refugiații și integrarea lor în comunitățile gazdă pe termen lung.

Programul este dezvoltat de FFCR cu finanțare de la People in Need și se desfășoară în județele Brașov, București și Ilfov, Iași, Bihor și Timiș, prin Fundațiile Comunitare din comunitățile respective.

 

Viziune

Credem că atunci când suntem bine, individual și în echipă, suntem capabili să facem mai mult bine, pe termen lung și pentru mai mulți oameni.

Programul Bine360 însoțește echipele a 20 organizații din toate cele 5 comunități locale în călătoria lor:

  • de clarificare a rolurilor și sarcinilor necesare în organizație;
  • de la nesiguranță financiară la o viziune care poate atrage mai ușor parteneri și donatori;
  • de la epuizare la stare de bine la muncă;
  • de la lucrul pe cont propriu la o rețea și o comunitate de practică.

Abordare

Ascultăm nevoile de abilități noi, de finanțare, de învățare, de suport emoțional, de conectare și de a fi împreună. 

Co-creăm, în moduri adaptate nevoilor fiecărei organizații, procese de învățare și creștere. Pilotăm un nou mod de a crește capacitatea organizațiilor neguvernamentale, integrând suportul psiho-emoțional, accentul pe sănătatea organizațională și starea de bine la nivel individual și de echipă. 

Susținem proiecte existente sau noi, dar și activitatea de bază a organizațiilor, prin granturi pentru nevoile imediate ale organizației sau pentru lucrul efectiv cu refugiații. Procesul de contractare este relativ rapid, iar finanțarea acoperă nevoi neacoperite de alte programe de finanțare.

Împreună, ne unim forțele într-o comunitate de practică și sprijin pentru organizațiile care lucrează cu refugiații, atât la nivel local, cât și național.

În fiecare dintre cele 5 comunități locale participă la program cel puțin 3 organizații care sprijină refugiați și își doresc să continue să facă acest lucru și în anii viitori. Programul este gândit pentru a acomoda 20 de organizații la nivelul tuturor celor 5 comunități.

Bugetul total al programului la nivel național este de 500.000 de euro din care buget pentru granturi 360.000 euro, buget pentru învățare 100.000 euro, buget pentru sprijin psiho-emoțional 20.000 euro, buget de 20.000 euro pentru un eventual proiect comun, reieșit din nevoi comune ale organizațiilor participante în program. Cursul de schimb în RON este cel din momentul primirii tranșelor de la finanțatorul People in Need. 

Pentru București și Ilfov, programul este administrat de Fundația Comunitară București și susține 6 organizații, care au fost selectate de către  juriu: Asociația Moașelor Independente, Asociația Carusel, Fundația Romanian Angel Appeal, Asociația pentru Responsabilitate Socială Plan B, Asociația SNK, Asociația Touched România.

Ghidul de aplicare și calendarul procesului de selecție este disponibil pe pagina proiectului: https://fundatiacomunitarabucuresti.ro/proiect/programul-bine360/ 

****

Pentru întrebări legate de program și procesul de aplicație, vă rugăm contactați:

Simona ADAM, program manager,

simona@fundatiacomunitarabucuresti.ro.

 

DATE PROGRAM
Parteneri
People in Need, Federația Fundațiilor Comunitare din România, Fundația Comunitară Brașov, Fundația Comunitară Iași, Fundația Comunitară Oradea, Fundația Comunitară Timișoara
Perioada
octombrie 2022 - august 2023
Buget
500.000 euro la nivel național
Domeniu
granturi și creștere de capacitate organizațională
Noutăţi program
Cifre de proiect
Organizații în program
6

Buget proiect comun (opțional)
20.000 euro

Buget granturi (București-Ilfov)
108.000 euro

Granturi
Ediţia Organizaţia Proiectul Suma
Sumele sunt exprimate in Euro. TOTAL0