IMPLICĂ-TE ÎN ACTIVITATEA FUNDAŢIEI

ÎMPREUNĂ SUNTEM FUNDAȚIA COMUNITARĂ BUCUREȘTI

Susținem cu resurse oamenii care schimbă Bucureștiul. Dar nu putem să îi susținem singuri. Avem nevoie de resurse consistente și de o comunitate bazată pe resurse, conexiuni, idei, mentorat. Ne bazăm, ca și până acum, că Bucureștiul poate deveni un loc unde oamenilor le pasă unora de alții și tuturor de oraș?

ÎMPREUNĂ DEZVOLTĂM

REPREZINŢI O COMPANIE

Avem nevoie de implicarea bucureștenilor și a companiilor în dezvoltarea comunităților din București. Fără resurse consistente nu îi putem susține pe termen lung. Dacă vrei să construiești cu noi o comunitate de susținere bazată pe resurse, conexiuni, idei sau mentorat, uite ce poți face:

INVESTEȘTE BANI ÎNTR-UN FOND NUMIT

Dacă ai un interes pentru un anumit domeniu și vrei să ia amploare la nivelul întregului oraș, investește bani într-un fond numit. Noi îți oferim consultanță în procesul prin care aceștia ajung în comunitate, iar fondul primește numele tău.
Din 2011, dezvoltăm fonduri numite de dimensiuni diferite, împreună cu donatori individuali sau cu corporații.

FONDURI NUMITE CURENTE:


INVESTEȘTE ÎNTR-UN FOND TEMATIC

Ești interesat de un anumit domeniu? Te punem în legătură cu mai mulți donatori interesați de aceeași arie, pentru a crește capacitatea de abordare a domeniului ales de tine. Primul fond al fundației este Fondul Științescu, lansat în luna februarie 2015, dedicat educației în științe exacte. Acum, vrem să dezvoltăm fonduri tematice în educație, prevenție în sănătate și aparteneță la oraș.

FONDURI TEMATICE CURENTE:


SPONSORIZEAZĂ UN EVENIMENT

Organizăm anual Swimathon București și 8 ore peste program pentru o cauză bună. Ne ajută donațiile financiare, servicii de calitate sau bunuri.

EVENIMENTE CURENTE:


Dacă și compania ta dorește să dezvolte proiecte cu
impact în comunități, ia legătura cu noi.

”#noiLidl ne-am propus să contribuim la un viitor mai bun pentru noile generații și acest obiectiv ne ghidează toate activitățile. Știm, însă, că nu există scenarii de viitor în care suntem complet feriți de situații de risc sau dezastre naturale, așa cum sunt cutremurele. Totuși, ne putem pregăti pentru aceste scenarii astfel încât să reducem substanțial numărul victimelor și valoarea pagubelor.”
Teodora Antonia Toma, Communications & CSR specialist, LIDL România

PROGRAMUL BUCUREȘTIUL PREGĂTIT
”În contextul în care sedentarismul devine o problemă în România, iar educația sportivă este insuficientă, fondul urmărește crearea unor condiții mai bune pentru ca tinerii și copiii să poată practica sportul din plăcere și în siguranță."
Iulia Ordeanu - Leader CSR, Diversitate și Incluziune Decathlon România

SPORTUL PENTRU TOȚI
”Un pas foarte important pentru noi atunci când stabilim direcțiile pentru implicare în comunitate este să ascultăm. Să ascultăm clienții și să ascultăm societatea civilă. Iar nevoia unui facilitator este printre temele comune pe care le-am avut în aceste discuții. De aceea, ne bucurăm că alături de Fundația Comunitară București creăm premisele pentru acțiune colaborativă în societatea civilă, alături de un fond de finanțare care să sprijine continuarea unor inițiative valoroase.”
Alexandra Maier, Manager Sustenabilitate ING Bank România

PLATFORMA DE MEDIU BUCUREȘTI
EȘTI DONATOR INDIVIDUAL

DONEAZĂ PENTRU FUNDAȚIA NOASTRĂ

Donează și ne ajuți să ne acoperim cheltuielile administrative: chirie și facturi.

Fundația Comunitară București, CUI 29472532

Cont bancar (IBAN):

RO66 BACX 0000 0006 8633 0001

Unicredit Bank

ORGANIZEAZĂ UN EVENIMENT PENTRU NOI

Îți place să organizezi zile de naștere sau evenimente la birou? Ce bine! Susține-ne să lucrăm cu oamenii care au inițiativă în București.

Organizează pentru noi un prânz, o licitație, o zi tematică și convinge-ți colegii să doneze pentru București. Scrie-ne aici dacă ai o idee:

delia@fundatiacomunitarabucuresti.ro

FII VOLUNTAR LA NOI

Dacă îți place să scrii, să faci fotografie, să filmezi sau vrei să ne ajuți cu sfaturi financiare sau juridice, scrie-ne aici: delia@fundatiacomunitarabucuresti.ro

BENEFICIAZĂ DE UN GRANT
SAU SUSȚINERE
ORGANIZAȚII NEGUVERNAMENTALE
Înscrie un proiect într-unul din programele fundației. Organizația ta poate să primească fonduri cu care să dezvolți proiectele care au impact în comunitatea ta. Citește cu atenție condițiile de participare și urmărește canalele de informare (website, social media) ale proiectelor.

OFERIM GRANTURI:

GRUPURI DE INIȚIATIVĂ
Grupurile de inițiativă pot obține fonduri cu care să dezvolte proiecte care au impact în comunitate. Chiar dacă nu sunteți un grup înregistrat juridic, dar aveți o idee non-profit pe care vreți să o puneți în practică, vă așteptăm să vă înscrieți într-unul dintre programele fundației. Citiți cu atenție condițiile de participare și urmăriți canalele de informare (website, social media) ale proiectelor.

OFERIM GRANTURI:

BURSIERI
Susținem performanța și dezvoltarea personală și profesională a copiilor și tinerilor și oferim burse de excelență ca formă de sprijin material pentru stimularea tinerilor cu performanțe artistice și sportive. Solicitările pot fi înscrise de sau în numele copiilor și tinerilor din București și județul Ilfov, între 10 și 20 de ani care fac performanță în artă, design și sport.

OFERIM BURSE:

FII VOLUNTAR
LA EVENIMENTELE FUNDAȚIEI
Urmărește pagina de Facebook a fundației pentru a afla când și cum poți să voluntariezi pentru evenimente. În fiecare an primim voluntari pentru organizarea Swimathon București și pentru 8 hours overtime for a good cause.