12 proiecte sunt eligibile pentru fondul Bucureștiul Pregătit
Postat May 16, 2019
Foto: Cosmin Sbarcea

Pe 13 mai am închis aplicațiile pentru prima rundă de finanțare a fondului Bucureștiul Pregătit 2019, în urma căreia am primit 12 propuneri de proiecte eligibile. Bugetele tuturor celor 12 proiecte însumează 1.647.911 lei.

Bugetul total al Fondului Bucureștiul Pregătit din acest an este de 475.000 lei.

Propunerile de proiecte primite sunt:

1. Pregătit înseamnă protejat – Societatea Națională de Cruce Roșie din România, Filiala Sector 6

2. În prima linie – Asociația pentru Dezvoltare și Mediu ADEMED

3. Seismic District – Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate ARCEN în parteneriat cu Asociația pentru Reducerea Riscului Seismic Re:Rise

4. CUT the TREMUR from CUTREMUR – Asociația Socială a Lucrătorilor de Tineret – ASALT

5. Acordarea primului ajutor – Asociația MEDIGATE

6. E BINE SĂ ȘTII, SĂ FII PREGĂTIT – Asociația Eu și Lumea

7. STAR – Sistem de Transmitere a Alertelor prin Radio – Societatea Română a Radioamatorilor

8. București! Fii gata de cutremur! – Asociația Ambulanța.life

9. Un oraș mai puțin vulnerabil la cutremure, prin informare integrată, conștientizare și experimentare – Grup de inițiativă

10. Școlari în siguranță – ASOCIAȚIA DE-A ARHITECTURA

11. Câini salvatori – Program de pregătire pentru câini de căutare-salvare – Asociația Clubul Câinilor Utilitari

12. Te pregătim să fii pregătit! – Fundația pentru SMURD

Toate cele 12 propuneri de proiecte vor fi evaluate de juriul fondului Bucureștiul Pregătit în perioada următoare, urmând ca pe 30 iunie să fie anunțate proiectele pe care le vom finanța. 

În cazul în care va fi necesar în luarea deciziilor de finanțare, juriul are optiunea de a  invita la interviuri echipele proiectelor de pe o listă scurtă.

Cele 12 proiecte vor fi evaluate de un juriu din care fac parte Georgiana Ilie, redactor-șef Școala9 și senior editor DoR, autoarea articolului Cutremur în orașul vulnerabil, Alexandra Călin, Operations Analyst World Bank, Ela Bălan, Coordonator programe fundații comunitare, ARC, Mircea Ilie, Sustainability Leader, IKEA România, Alexandra Maier, Senior Corporate Social Responsibility Specialist, ING Bank, Cristina Hanganu, Director Comunicare & CSR, Lidl România.

Cu susținere financiară privată de la IKEA România, ING Bank și Lidl România, fondul de finanțare Bucureștiul Pregătit oferă resurse pentru ca subiectul cutremurului, și capacitatea tuturor de a se pregăti, să crească la un nivel care să facă diferența. Obiectivele fondului sunt susținerea și creșterea proiectelor care informează, educă și creează sisteme de suport în comunitatea locală. Detalii: https://fundatiacomunitarabucuresti.ro/proiect/fondul-bucurestiul-pregatit/

Fundația Comunitară București pune împreună donatori, ONG-uri, grupuri de inițiativă pentru a dezvolta comunități în care să ne simțim ca acasă. Construiește mecanisme de donație, fonduri de finanțare sau incubatoare de idei pentru oraș. În 7 ani a finanțat peste 320 de proiecte din București și Ilfov cu mai mult de un milion de euro.

CATEGORIE
FUNDAȚIA COMUNITARĂ BUCUREȘTI
CITEȘTE MAI DEPARTE: