În săptămâna 13-17 aprilie, Fundația Comunitară București împreună cu ING Bank acordă finanțări în valoare de 33.500 euro prin Fondul de Urgență pentru comunități vulnerabile
Postat April 17, 2020
Foto: Asociația Carusel București

Fundația Comunitară București împreună cu ING Bank au inițiat Fondul de Urgență pentru persoanele și comunitățile vulnerabile afectate de criza COVID-19. Finanțările din acest Fond de Urgență sunt destinate urgențelor care vor apărea în perioada următoare în rândul comunităților și persoanelor vulnerabile, iar finanțările se acordă săptămânal în perioada 13 aprilie – 17 mai 2020. Valoarea a fondului este de 100.000€ puși la dispoziție de către ING Bank la care se adaugă sumele strânse săptămânal prin campania de donații Home’Bank adresată clienților băncii în perioada 2 aprilie – 17 mai 2020.

 

În săptămâna 13-17 aprilie 2020, valoarea finanțărilor este de 33.500 euro (162.006 lei), mai exact 25.000 euro puși la dispoziție de ING Bank și 8.500 euro din donațiile prin serviciul Home’Bank.

 

Proiectele finanțate în data de 17 aprilie 2020 sunt:

 

1. Asociația Carusel (prin Fundația Comunitară București) 3.850 euro (18.619 lei)

Carusel oferă servicii pentru persoanele care se confruntă cu vulnerabilități multiple (fără acces la apă, energie electrică, încălzire etc.) și se confruntă cu vulnerabilități asociate precum munci ziliere/ informale, condiții medicale: HIV/ SIDA, Hepatite, TBC, consum de droguri.
În contextul actual, aceste persoane nu mai au modalități de a-și obține veniturile necesare asigurării alimentației și altor produse de bază, inclusiv produse sanitare și de igienă, medicamente. De asemenea, ele se află în imposibilitatea de a accesa beneficii sociale oferite de stat ținând cont că nu munceau cu forme legale sau nu au acte de identitate. Cu ajutorul acestei finanțări, Carusel va distribui 150 pachete cu alimente și materiale de igienă pentru 450 de persoane fără adăpost și medicamente și consumabile medicale pentru 50 de persoane fără adăpost.

 

2. Asociația ”Centrul de Tineret Moniom” (Prin Fundația Comunitară Banatul Montan) 5.000 euro (24.180 lei)

Prin campania ”Mâinile bucuriei”, peste 25 de voluntari ai organizației ajută zilnic persoane vârstnice (peste 65 de ani) fără aparținător, cu boli cronice, dizabilități și cu venituri modeste (sau fără venituri) de pe raza municipiului Reșița, care au nevoie de sprijin în achiziționarea alimentelor de bază, a medicamentelor și a produselor de igienă cât și familii cu mulți copii, aflate în dificultate (venituri modeste). Cu ajutorul acestei finanțări, Asociația va oferi 2.000 de mese calde pe zi pentru 30 de persoane vârstnice și peste 1.1000 de mese calde pentru familiile cu mulți copii, timp de 30 de zile. În același timp, persoanele vârstnice vor primi pachete cu alimente de bază, medicamente și produse de igienă.

 

3. Give and Help și Asociația Be You (prin Fundația Comunitară Dâmbovița) : 5.000 euro (24.180 lei)

Fundația Comunitară Dâmbovița sprijină două organizații care au grijă de persoane vulnerabile din județul Dâmbovița, majoritatea din mediul rural. Prima este Give & Help, sprijinită pentru a putea avea în continuare grijă de 30 de familii vulnerabile, bătrâni și copii din Gura Ocniței. Give & Help s-a mobilizat pentru a duce în fiecare zi pachete de alimente și produse de igienă pentru copiii cu risc de abandon școlar și bătrânii din aceasta comunitate.
Prin intermediul finanțării, Asociația Be You va completa acoperirea nevoilor zilnice ale persoanelor vulnerabile din Aninoasa: 20 de persoane vârstnice cu venituri foarte reduse sau fără nicio sursă de venit, care au nevoie de ajutor, suport practic și material (pachete cu alimente, medicamente, produse de igienă).

 

4. Fundația FARA (prin Fundația Comunitară București): 5.000 euro (24.180 lei)

Fundația FARA are grijă de 200 copii din clasele I-IV și 89 de grădiniță, din localitățile de Baia, Bogata, Buneşti şi Spătăreşti, comunele Baia și Preutești, județul Suceava, precum și de familiile acestora care trăiesc în sărăcie. În această perioadă, nevoile lor s-au acutizat, iar urgențele acestor comunități constau mai ales în alimente de bază și produse de igienă. Cu sprijinul fondului de urgență, Fundația FARA va putea asigura nevoile de bază a peste 254 de familii (421 de persoane) pentru următoarele două săptămâni.

 

5. Fundația Bucuria Darului (prin Fundația Comunitară Brașov) : 3.750 euro (18.135 lei)

Grupul vulnerabil pe care îl susține Fundația include un număr de 88 de familii sărace monoparentale și familii cu mulți copii din orașul Brașov care trăiesc în sărăcie extremă. Pe lângă nevoile de alimente de bază pe care Fundația le asigură pentru aceste persoane, există riscul de îmbolnăvire crescut în aceste comunități din lipsa produselor de igienă, accesului la utilități sau a lipsei de informație. Cu ajutorul finanțării din fondul de urgență, vor fi acoperite produse de igienă personală (săpun, pastă de dinți, șampon, scutece) și de igienă a locuinței (clor, spirt, dezinfectant, detergent, etc.) pentru o perioadă de o lună de zile.

 

6. Organizația Umanitară Concordia (prin Fundația Comunitară Prahova): : 3.000 euro (14.508 lei)

Cu sprijinul acestei finanțări, Organizația Umanitară Concordia va ajuta următoarele categorii de persoane vulnerabile social și afectate de efectele crizei COVID-19, asigurând prioritar urgențele (alimente de bază, produse de igienă și curățenie, alte urgențe) pentru familii și pentru copiii și tinerii aflați în plasament familial și:
a) 48 familii din cartiere sărace ale Municipiului Ploiești, din cartierele Mimiu, Dallas,
Radu de la Afumați, Bariera Unirii, Ghighiului, Dorobanțu;
b) 70 copii din centrele de plasament / casele de tip familial pe care le
gestionează în Prahova, în Ploiești si Aricești Rahtivani;
c) 40 tineri din grupuri afectate social, care urmează cursurile Școlii de Meserii
CONCORDIA.

 

7. Fundația Comunitară Țara Făgărașului 5.000 euro (24.180 lei)

Finanțarea va asigura 1.616 porții de mâncare celor 210 persoane înregistrate care beneficiază de masă din partea Cantinei de ajutor social Făgăraș, cum ar fi vârstnici singuri și fără ajutor care locuiesc în zonă, în diferite cartiere ale orașului Făgăraș, sau în mediul rural, familii care au venituri care nu le permit asigurarea necesarului de hrană în această perioadă, copii care locuiesc singuri (cu părinți plecați în străinătate, etc.) sau care locuiesc cu bunicii.

 

8. Fundația Caritabilă YANA-You Are Not Alone (prin Fundația Comunitară Bacău): 2.900 euro (14.024 lei)

Fundația ajută familiile vulnerabile și persoanele vârstnice din comunele Nicolae Bălcescu și Mărgineni, județul Bacău. Aceste familii trăiesc în sărăcie, sunt familii monoparentale, cu istoric de abandon școlar precoce, istoric de abandon familial, istoric de boli mintale și suicid. Persoanele vârstnice (majoritatea cu membrii familiei plecate din țară) sunt singure, marginalizate, bolnave și cu venituri mici. În mod curent, fundația oferă vârstnicilor aflați în dificultate ajutor pentru cumpărarea de lemne pentru foc, alimente de bază, investigații medicale și medicamente, reparații în locuințe. Prin fondul de urgență, un număr de 90 de familii și 50 de vârstnici din cele două comune vor primi alimente de bază și produse de igienă.

CATEGORIE
FONDUL DE URGENȚĂ
CITEȘTE MAI DEPARTE:
A opta ediție Swimathon București a strâns 565.641,75 lei pentru 25 proiecte din comunitate
Fundația Comunitară București a organizat a opta ediție Swimathon București în noua formulă de #SwimAtHome.
În curând începem căutarea oamenilor cu inițiativă care au idei de proiecte pentru Buftea
Și, până să-i găsim, am am vrut să aflăm ce percepții au locuitorii despre calitatea vieții la ei acasă, în Buftea.