14 lideri de comunități din București fac parte din prima ediție Bucharest Powered by People
Postat July 17, 2019
Foto: FCB

Juriul a selectat 14 participanți la programul de învățare Supercharger. Organizațiile/grupurile din care provin participanții reflectă diversitatea tipurilor de comunități din București: de cartier, la grupuri interesate de identitatea de gen, la comunități etnice, la organizații care se preocupă de pacienți, la grupuri preocupate de educația pentru mediu și de cultură, la comunități interesate de sport, de profesori sau la entități interesate de patrimoniu construit. Aceștia sunt:

 1. Irina Vasilescu– Asociația Pe Stop 

Asociația oferă lunar pachete gratuite cu produse de igienă menstruală fetelor și femeilor fără posibilități, de la persoane fără adăpost, până la rezidente din cartierele defavorizate. Irina își propune să adauge și o componentă de organizare comunitară pentru a le sprijini pe femeile cu care lucrează să își rezolve singure o parte din probleme.

 1. Mihail Cristea– Grupul de Inițiativă Civică Bucureștii Noi

Grupul este format din vecini din cele șapte cartiere ale zonei urbane Bucureștii Noi, care luptă pentru o calitate mai bună a aerului și pentru soluționarea justă a problematicii școlilor de șoferi care s-au concentrat în exces în zonă. Își doresc să întărească grupul civic și să se organizeze mai bine.

 1. Maria Cristina Toma– Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi

Muzeul Hărților (MNHCV) este o instituție publică de cultură a cărei misiune este ca, prin grija pentru patrimoniu și interpretarea lui, prin activități destinate specialiștilor și comunităţii, să devină  o instituție relevantă pentru public și pentru cultură. Fiind un muzeu mic și de nișă (cartografie istorică), una din soluțiile pentru transformarea sa într-un muzeu activ și dinamic îl constituie apropierea de comunități locale sau de interese. Au nevoie în special de o strategie și instrumente de a ajunge și a lucra cu comunități.

 1. Marinela Panaite– Asociația Dream Project/Grupul de Inițiativă Civică Kiseleff

Asociația este o organizație caritabilă și un incubator de inițiative cu impact social și educațional în diferite comunități, cu două proiecte majore adresate mamelor din grupuri vulnerabile: primul trusou al bebelușului, conceput după modelul finlandez, și grupuri de suport pentru mamele adolescente. Au nevoie de o strategie de a găsi oamenii potriviți cu care să lucreze.

 1. Marian Stoica– Asociația pentru Protecția Albinelor și Polenizatorilor Sălbatici

APPAPS educă publicul despre importanța albinelor și polenizatorilor, prin ateliere educative pentru copii și se ocupă cu salvarea și relocarea familiilor de albine, stabilite în locuri improprii siguranței lor sau a populației. Au nevoie să crească organizația în termeni de strategie, resurse, rețea.

 1. Silvia Dinulescu– APAN România – Asociația Pacienților cu Afecțiuni Neurodegenerative

APAN reprezintă și apără drepturile persoanelor cu afecţiuni neurodegenerative în România. Activitatea lor se concentrează pe trei piloni: informare și educare pacient, îmbunătăţirea calităţii vieţii și campanii de conștientizare. Au nevoie de o strategie de a crește resursele organizației.

 1. Bogdana Pascal– Asociația Creative Sports

Asociația organizează de doi ani „Hai în Tei să 3la3!” un festival de baschet 3×3 şi arte urbane. Își doresc să crească oferta experienţelor educaționale  pentru comunitate.

 1. Lari Popescu– Asociația Lume Bună

Asociația activează în mod special în mediul rural, unde au format o comunitate de profesori. Își doresc să crească numărul profesorilor implicați în dezvoltarea comunităților locale din care fac parte.

 1. Oana Maria Deliu– Skirt Bike – Asociația biciclistelor

Asociația organizează SkirtBike, eveniment biciclistic destinat cu precădere femeilor, pentru a le încuraja să folosească mai des bicicleta. Provocarea cea mai mare este continuarea pedalatului dincolo de această paradă. Oana caută noi moduri de a pune în valoare comunitatea crescută organic de-a lungul evenimentelor, pentru a produce efecte vizibile și a pune presiune pe autorități în îmbunătățirea condițiilor ciclabile.

 1. Florentina Costea– Comunitatea Armână din România

Organizația își dorește să țină aproape comunitatea de aromâni și să mențină vie cultura și limba. Își doresc să-și îmbunătățească strategia organizațională și să ajungă la diverse tipuri de resurse.

 1. Cristiana Tăutu– Vagenta

Vagenta este un grup post-feminist interesat de statutul femeii contemporane din România. Ele și-au propus să exerseze un model de organizare pe orizontală și au nevoie de instrumente pentru a dezvolta grupul pe termen lung, prin participare și activare a comunității existente.

 1. Mihaela Hofman– Grupul de Inițiativă Civică  Lacul Tei

Grupul de Iniţiativă Civică Lacul Tei este un grup format din cetăţeni activi, cu simţ civic care contribuie la construcția cartierului așa cum și-l doresc. Este unul dintre cele mai vechi grupuri civice de cartier, dar au în continuare nevoie de strategii prin care să motiveze comunitatea de cartier să fie mai implicată.

 1. Florina Stan– Grupul civic ”Eu trăiesc într-un Chibrit”

Este un grup civic înființat după ce persoane din cartier au organizat tururi culturale în zonă și au deschis apetitul vecinilor de a contribui cu fotografii și documente la menținerea memoriei locale. Grupul începe să se coaguleze cu activități și în zona civică. Își doresc să aducă mai mulți membri activi în grup și să găsească instrumente prin care să motiveze comunitatea să fie mai implicată.

 1. Anca Dină– Asociația Art Conservation Support

Asociația are misiunea de a contribui la o mai bună conservare și punere în valoare a patrimoniului cultural. Fac proiecte în medii diverse, de la școli, muzee, universități, colegii, la șantiere de restaurare, sau evenimente de stradă. Au nevoie de o strategie pentru a menține creșterea organizației.

 

 

CATEGORIE
BUCHAREST POWERED BY PEOPLE
CITEȘTE MAI DEPARTE:
Am lansat Swimathon București 2020!
ONG-uri sau grupuri de inițiativă din București sau Ilfov se pot înscrie până pe 29 februarie 2020 pentru a participa la eveniment
S-a lansat aerlive.ro, platforma care măsoară calitatea aerului din București
Din 12 decembrie, bucureștenii pot consulta platforma care măsoară calitatea aerului prin intermediul a zece senzori amplasați în puncte esențiale.