2% pentru proiecte care schimbă lucrurile
Postat February 1, 2019
Foto:

De 7 ani, de când lucrăm cu oameni cu inițiativă care mișcă lucrurile, am întâlnit multe organizații care fac o treabă bună și merită ajutorul tău.

Așa că anul acesta ne-am hotărât să le susținem într-un mod diferit, în campania de 2%. Nu strângem formulare pentru noi, ci îți recomandăm câteva organizații cu proiecte care transformă România, pentru ca tu să redirecționezi 2% sau 3,5% din impozit către ei și să îi ajuți să crească mai mult și mai bine.

Deschidem lista cu șase dintre ele:

Acestea sunt numai câteva dintre organizațiile pe care le recomandăm. Dacă ai ales să redirecționezi o parte din impozitul tău pentru un alt proiect în care ai încredere, noi ne bucurăm și îți mulțumim că te implici!

Ce trebuie să faci

Pentru a redirecționa 2% sau 3,5%, în cazul organizațiilor care oferă servicii sociale, din impozitul tău pe venit, trebuie să urmezi câțiva pași:

  • Completează Declaratia 230 dacă în 2018 ai avut venituri din salarii, pensii sau asimilate salariilor. Dacă ai avut venituri și din activități independente (profesii libere, drepturi de proprietate intelectuală, chirii), trebuie să completezi Declarația 200.
  • După ce ai completat datele tale și datele organizației pe care vrei să o susții, printează declarația și mergi cu ea la administrația financiară de care aparții. Găsești aici lista pe județe.
  • O poți trimite și prin poștă, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire.
  • De asemenea, o poți depune online prin Spațiul Privat Virtual al ANAF dacă ai cont.

Îți reamintim că termenul de depunere este 15 martie, nu 25 mai, cum era anii trecuți. Proiectele vor avea mai puțin timp să strângă bani și, de aceea, e important să ne mobilizăm repede. Dacă nu, banii ajung automat la stat și nu vom afla niciodată cum sunt folosiți.

CATEGORIE
FUNDAȚIA COMUNITARĂ BUCUREȘTI
CITEȘTE MAI DEPARTE:
Finanțăm 17 burse din Fondul de burse pentru robotică și programare ING Hubs
Cele 17 solicitări de burse provin din 12 localități din țară. 14 sunt aplicații de echipă și 3 individuale.