5.380 de beneficiari finali din Buftea s-au bucurat de investiția în comunitatea locală
Postat June 30, 2021
Foto: FFCR

Fondul pentru un viitor mai bun în comunități a ajuns la final de drum, după ce, timp de mai bine de jumătate de an, a susținut oamenii cu inițiativă din Buftea să dezvolte și să implementeze proiecte de îmbunătățire a educației și a mediului pentru creșterea calității vieții locuitorilor.
Coordonat de Federația Fundațiilor Comunitare din România, fondul a fost finanțat de Lidl România și implementat în Buftea prin Fundația Comunitară București.
Finanțarea totală acordată prin acest fond, în valoare de 50.000 Euro, a produs schimbare în comunitățile locale.
Centrul de zi BufKids a fost transformat într-un centru de educație online și offline, after- school, ateliere educaționale și de socializare, consiliere psihologică. Copiii care nu au acces la tehnologie acasă, găsesc la BufKids o clasă dotată cu tablete/ laptopuri conectate la internet, imprimantă, videoproiector.
Laboratorul Verde Buftea a contribuit la îmbunătățirea peisajului urban din Buftea prin realizarea a două grădini urbane recreativ-terapeutice, utilizând resursele din comunitate, în spiritul economiei circulare.
Mă educ pentru viitor a contribuit la crearea unei comunități de învățare și dezvoltarea unor competențe pentru viitor prin metode și instrumente alternative non-formale de învățare. 40 de elevi și 30 de cadre didactice au participat la cursuri diverse.
Resursele viitorului s-a concentrat pe educația pentru economie circulară și utilizarea responsabilă a resurselor în rândul elevilor, prin dezvoltarea unui model de învățare hibrid, cu resurse ITC minime și adaptabil unui spectru larg de posibilități de învățare.
Și eu pot. Ajută-mă să reușesc a ajutat copiii cu cerințe educaționale speciale sau care provin din medii vulnerabile să își continue școala și apoi, să se integreze pe piața muncii.
Le mulțumim oamenilor cu inițiativă și sperăm să ne reîntâlnim cu proiecte în comunitatea locală.
CATEGORIE
FONDUL PENTRU UN VIITOR MAI BUN ÎN COMUNITĂȚI
CITEȘTE MAI DEPARTE:
Finanțăm 17 burse din Fondul de burse pentru robotică și programare ING Hubs
Cele 17 solicitări de burse provin din 12 localități din țară. 14 sunt aplicații de echipă și 3 individuale.