7 proiecte eligibile pentru runda 3 de finanțare Bucureștiul Pregătit
Postat July 8, 2021
Foto: ARCEN

Joi, 1 iulie 2021, am închis perioada de aplicații pentru runda 3 de finanțare Bucureștiul Pregătit, programul pentru cutremur și alte dezastre majore. Am primit șapte propuneri de proiecte, care își propun să lucreze în București și Ilfov pe cele 3 arii de finanțare ale acestei runde: informare și educare pe tema riscului seismic și pregătirea pentru cutremur în rândul populației generale;  cursuri de prim-ajutor și/sau pregătire pentru cutremur în grădinițe, școli, licee, facultăți; creșterea capacității pentru intervenția post-cutremur.

Bugetul însumat al propunerilor este de 926.849 de lei.  Valoarea totală a rundei 3 de finanțare Bucureștiul Pregătit este 496.900 lei și este susținută financiar de companiile Enel, E-distribuție Muntenia, ING Bank, Lidl România, PAID, precum și din donații individuale online și prin SMS (8845, textul ACUM).

Propunerile de proiecte eligibile care intră în etapa de evaluare sunt:

  1. Antiseismic District – Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate – ARCEN în parteneriat cu Re:Rise – Asociația pentru Reducerea Riscului Seismic
  2. Câini Salvatori – Unitate Mobilă – Asociația Clubul Câinilor Utilitari
  3. CIVICOM – Societatea Română a Radioamatorilor
  4. Leapșa pentru Viață – Asociația pentru Educație, Dezvoltare și Implicarea Tineretului – E.D.I.T
  5. Ne pregătim împreună! – Asociația pentru Dezvoltare și Mediu – ADEMED
  6. Pregătit înseamnă protejat – Ediția a III a: Societatea Națională de Cruce Roșie din România – Filiala Sector 6
  7. Psihologi în stradă la cutremur! – Asociația Proacta EDU

Cele 7 propuneri de proiecte vor fi evaluate de juriul programului în perioada următoare, iar câștigătorii vor fi anunțați până pe 12 august 2021.

Juriul este format din: Alexandra Călin, Operations Specialist, Banca Mondială, Cristina Văileanu, Grants Manager, Fundația Comunitară București, Andrei Popescu, Coordonator Corpul European de Solidaritate și departament Comunicare în cadrul ANPCDEFP, Silvia Mihăilescu, Director Marketing și Comunicare ING Bank și Andrei Mehedintu, Head of Marketing and Communications PAID.

Bucureștiul Pregătit este un program-umbrelă, colaborativ, inițiat în 2019 de Fundația Comunitară București, primul la această scară din România. Programul adună resurse private și susține proiecte pentru pregătirea bucureștenilor pentru cutremur, printr-un fond de finanțare transparent. Proiectele susținute prin Bucureștiul Pregătit cresc gradul de informare și educare a populației și dezvoltă o rețea de suport în caz de cutremur. În primii doi ani, programul a fost susținut de partenerii fondatori IKEA România, ING Bank, Lidl România, precum și de partenerii Enel, E-distribuție Muntenia și Endava, cu o valoare totală de 937.295 lei (191.285 euro). Cele zece proiecte susținute până acum au educat peste 2.000 de elevi și alți 20.000 de bucureșteni despre riscul seismic și comportamentul corect în caz de cutremur, au organizat cursuri de prim ajutor pentru peste 800 de persoane, au antrenat și certificat 13 câini de căutare-salvare. Mai multe detalii despre proiectele susținute prin primele două runde de finanțare: https://bucurestiulpregatit.ro/proiecte.

CATEGORIE
BUCUREȘTIUL PREGĂTIT
CITEȘTE MAI DEPARTE: