7 proiecte sunt eligible pentru Jocurile Cartierului, al doilea pilon al programului Educație prin Sport
Postat June 24, 2021
Foto: fcb

Marți, 22 iunie, s-a închis perioada de aplicații la cel de-al doilea pilon al programului Educație prin Sport, Jocurile Cartierului. Am primit 7 propuneri de proiecte pentru organizarea Jocurilor Cartierului în diferite cartiere bucureștene,  care își propun să transforme parcurile și străzile din oraș în zone de joacă și activități sportive pentru bucureșteni de toate vârstele. Bugetul însumat al propunerilor este de 109.787 de lei.

Conceptul de “Jocurile cartierului” a fost creat și implementat din anul 2011 de către Asociația Corporeanima. Proiectul, inițiat de Daniel Lixandru, a ajuns în 2019 la a 10-a ediție. Bugetul total al pilonului Jocurile Cartierului este de 73.045 de lei, din care 24.348 lei susțin ediția demonstrativă pe care o desfășoară Asociația Corporeanima pe 11 septembrie, pentru a oferi suport celor care își doresc să organizeze un astfel de eveniment la ei în cartier. Restul de 48.700 de lei este destinat acestei selecții de proiecte. 

Propunerile de proiecte eligibile care intră în etapa de evaluare sunt:

  1. Asociația Părinți de Cireșari – Jocurile Cartierului în cartierul Domenii
  2. Grupul de inițiativă civică Kiseleff- Jocurile Cartierului în Kiseleff
  3. Asociația Autism Voice – Jocurile Cartierului în Parcul Național
  4. Grupul de inițiativă Floreasca Civică – Jocurile Cartierului în Parcul Cinematograful Floreasca
  5. Inițiativa Civică Bucureștii Noi – Jocurile Cartierului în Parcul Bazilescu
  6. Asociația Informală a Vocilor pentru Incluziune – Jocurile Cartierului în Parcul Brâncoveanu
  7. Grupul de inițiativă ”Marathon de Jocuri”- Jocurile Cartierului în Parcul Tineretului

Cele 7 propuneri de proiecte vor fi evaluate de juriul programului în perioada următoare, urmând ca pe 9 iulie să anunțăm câștigătorii. Juriul are opțiunea de a invita coordonatorii proiectelor de pe o listă scurtă la interviuri sau de a le cere clarificări, în cazul în care va fi necesar în luarea deciziilor finale de finanțare.

Juriul este format din: Cristian Neagoe, fondator si organizator Street Delivery, manager cultural, specialist PR; Miruna Nichita, manager program Swimathon București, organizator evenimente sportive; Ana Nicolescu, fondator Parenting PR, blogger Mămica Urbană, creator de comunități; Iulia Ordeanu, leader CSR Decathlon România,  Gabriel Solomon, ultramaratonist,  organizator de evenimente sportive, co-fondator Galantom.ro

Programul ”Sportul pentru toți”, inițiat de Fundația Comunitară București și susținut de Decathlon România, urmărește crearea unor condiții și contexte mai bune pentru ca bucureșteni de toate vârstele să poată practica sport din plăcere și în condiții de siguranță.

CATEGORIE
SPORTUL PENTRU TOȚI
CITEȘTE MAI DEPARTE: