A DOUA EDIȚIE A FONDULUI MEGA IMAGE PENTRU COMUNITATE ȘI-A DESEMNAT CÂȘTIGĂTORII
Postat December 18, 2014
Foto: FCB

București, 18.12.2014 – A doua ediție a Fondului Mega Image pentru Comunitate și-a desemnat câștigătorii, în urma analizei a 68 de proiecte înscrise în concurs. Printre ideile finanțate se numără o competiție sportivă organizată de locuitorii cartierului Costeasca, ateliere de reciclare creativă, o echipă de fotbal pentru copiii din Ferentari și un loc de joacă în zona Pantelimon-Cernica. Fondul Mega Image pentru Comunitate este finanțat de catre Delhaize Group și gestionat de catre Fundația Comunitară București.

Cele șase idei câștigătoare surprind teme diferite, relevante pentru comunitățile din București:

Uniți prin fotbal, Policy Center for Roma and Minorities: organizează antrenamente de fotbal pentru copiii din Ferentari, pentru ca aceștia să învețe disciplina, spiritul de echipă și de fair play. La evenimentele proiectului vor fi implicați mai mulți locuitori ai cartierului.

Școala în stradă, Asociația La Bomba Studios: aduce împreună 30 de copii din familii rome sau mixte din zona Rahova-Uranus, care sunt ajutați, cu ajutorul voluntarilor din cartier, să recupereze materiile pierdute și să nu piardă anul școlar.

Intrarea Violoncelului, Asociația D’Avent: pavilionul de reciclare creativă devine un punct de reper pentru locuitorii din cartierul Mihai Bravu. Inițiativa are ca scop introducerea micilor acțiuni de reciclare creativă în viața de zi cu zi a locuitorilor.

Jocurile Cartierului, Asociația Corporeanima: închide strada și reunește comunitatea în cadrul unui eveniment sportiv dedicat copiilor din cartierul Costeasca, organizat chiar de locuitori. Aceasta este a cincea ediție a evenimentului și a doua ediție finanțată de Fondul Mega Image pentru Comunitate.

Hai afară!, grup de inițiativă: locuitorii unui cartier de case din zona Pantelimon-Cernica construiesc împreună, voluntar, un loc de joacă pentru copii și de socializare pentru adulții din cartier, unde să regăsească valorile autentice ale bunei vecinătăți și ale unui stil de viață simplu și sănătos.

Edu Suport, Asociația Create Yourself: aduce împreună voluntari și locuitori din cartierul Filaret pentru dezvoltarea unui afterschool pentru copiii din zonă. Proiectul, dezvoltat în cantina socială Filaret, va crea un mediu de conectare a copiilor cu comunitatea locală.

Procesul de selecție a fost realizat de catre un juriu independent, format din persoane cu experiență în domenii legate de implicare socială, CSR sau organizații non-guvernamentale. Membrii juriului sunt: Andrei Borțun, CEO Millenium People & The Institute, Președintele Fundației Gala Societății Civile, Oana Preda, Director Executiv la Centrul de Resurse pentru participare publică (CeRe), Roxana Beicu, Project Manager, Corporate Responsibility, Vodafone România și Simona Iftimescu, consultant educațional.

Fondul Mega Image pentru Comunitate se adresează locuitorilor și organizațiilor bucureștene și oferă finanțări în valoare totală de 60.000 lei, pentru 6 proiecte din Bucureşti şi Ilfov care reactivează spiritul de comunitate al locuitorilor. Pentru detalii, vizitați www.mega-image.fundatiacomunitarabucuresti.ro.

Proiectul se află la a doua ediție și este dezvoltat de Fundația Comunitară București.

Fondat în 1995, Mega Image este cel mai mare lanţ de supermarketuri din România, cu o reţea ce cuprinde 392 de supermarketuri în Bucureşti, Constanţa, Ploieşti, Piteşti, Braşov, Târgovişte şi alte oraşe, sub mărcile Mega Image (190) , Shop&Go (200), AB Cool Food (1) și Mega Drive (1). Parte din Delhaize Group, Mega Image îşi propune să ofere, în fiecare zi, servicii de calitate şi o sortimentaţie de produse hrănitoare, sănătoase, sigure accesibile şi sustenabile.

Fundaţia Comunitară Bucureşti investeşte timpul, banii şi energia bucureştenilor pentru a crea comunităţi în care să ne simţim ca acasă. Organizaţia colectează fonduri de la afaceri locale şi persoane particulare, pentru a finanţa proiecte care stimulează iniţiativa şi aduc oamenii împreună în comunităţi. Fundaţia Comunitară Bucureşti s-a înfiinţat în 2011 şi este parte dintr-o mişcare naţională, alături de alte unsprezece fundaţii comunitare din țară. Pentru mai multe detalii, vizitați www.fundatiacomunitarabucuresti.ro.

CATEGORIE
FONDURI NUMITE
CITEȘTE MAI DEPARTE: