Am lansat Swimathon București 2020!
Postat February 10, 2020
Foto: FCB

Fundația Comunitară București lansează apelul de proiecte pentru a opta ediție a Swimathon București. ONG-uri sau grupuri de inițiativă din București sau Ilfov se pot înscrie până pe 29 februarie 2020 pentru a participa la eveniment, în secțiunea de proiecte de pe platforma Swimathon 8.

 

Selecția proiectelor va fi făcută de un juriu din care fac parte:  Georgiana Iliescu, director executiv Fundația Globalworth, Mihaela Perianu, fondator AIMS Human Capital, Alina Pătrăhău, fondator Asociația Dăruiește Aripi, Oana Brătilă, blogger și antreprenor, Roxana Marin, project manager Swimathon, Radu Atanasiu, profesor de Critical thinking la Maastricht School of Management și membru de Board Fundația Comunitară București și Lucian Opriș, Associate Director Colliers.

 

Evenimentul din acest an se va extinde pe parcursul unui weekend, pe 27 și 28 iunie 2020, și se va desfășura la Bazinul de înot Dinamo Tolea Grințescu. Partenerul principal al acestei ediții Swimathon București este Fundația Globalworth. 

 

Fundația Comunitară București organizează Swimathon din 2013 și a strâns, în această perioadă, peste 500.000 de euro pentru aproape 150 de proiecte.

 

Cum funcționează Swimathon

 

Swimathon București este un ecosistem al schimbării pozitive din comunitate.  Cu un mecanism construit în jurul unui eveniment de înot, comunitatea se întâlneşte, interacţionează şi se implică în strângerea de fonduri pentru proiecte din București și Ilfov pe care le consideră relevante. Înotătorii-fundraiseri înscriși aleg un proiect pe care îl susțin, parcurg cât mai multe bazine într-un anumit interval de timp și adună cât mai mulți susținători care donează.

 

 

 

Swimathon 2019

 

În 2019, 444 de înotători au strâns 623.090 lei de la 4.062 donatori individuali și companii, pentru 24 de proiecte cu impact social. 90 de echipe au înotat în total 192 de kilometri, încurajați de peste 2.000 de oameni din tribună.

Top cinci organizații care au strâns bani, prin echipele de înotători:

  • Asociația Dăruiește Aripi – 67.727 lei, pentru proiectul Tratamente la domiciliul copiilor bolnavi de cancer;
  • Asociația Little People România, 67.281 lei, pentru proiectul Nu mi-e frică!;
  • Asociația MagiCAMP – 42.512 lei, pentru proiectul Taberele de vară MagiCAMP pentru copiii cu cancer;
  • Asociația ,,Ana și Copiii” – 38.385 lei, pentru proiectul Joacă și educație! Noul Centru ,,Ana și Copiii”;
  • Fundația Policy Center for Roma and Minorities – 35.569 lei, pentru proiectul Clubul de Educație Alternativă.

 

Vezi cum este atmosfera la Swimathon aici!  

CATEGORIE
SWIMATHON BUCUREȘTI
CITEȘTE MAI DEPARTE:
Finanțăm 17 burse din Fondul de burse pentru robotică și programare ING Hubs
Cele 17 solicitări de burse provin din 12 localități din țară. 14 sunt aplicații de echipă și 3 individuale.