Astăzi lansăm Swimathon București 2021.
Postat February 17, 2021
Foto: fcb

Fundația Comunitară București lansează apelul de proiecte pentru a noua ediție a Swimathon București. ONG-uri sau grupuri de inițiativă din București sau Ilfov se pot înscrie până pe 12 martie 2021, pentru a participa la eveniment, în secțiunea de proiecte de pe platformă: https://swimathonbucuresti.ro/inscriere-proiect/.

Selecția proiectelor va fi făcută de un juriu independent din care fac parte persoane implicate în edițiile anterioare Swimathon.

Pentru siguranța sanitară a participanților, ediția din acest an va fi hibrid online-offline, iar evenimentul se va desfășura pe parcursul unui weekend, pe 26 și 27 iunie 2021. Înotătorii vor avea un calendar de provocări care vor face apel la imaginația fiecăruia. Vor fi provocați să strângă bani pentru proiectul susținut și vor înota virtual sau în ape reale: în bazine, în piscine, în mare sau în lacuri.

Fundația Comunitară București organizează Swimathon din 2013 și a strâns, în această perioadă, peste 600.000 de euro pentru aproape 170 de proiecte.

Cum funcționează Swimathon

Swimathon București este un ecosistem al schimbării pozitive din comunitate. Cu un mecanism construit în jurul unui eveniment de înot, comunitatea se întâlneşte, interacţionează şi se implică în strângerea de fonduri pentru proiecte din București și Ilfov pe care le consideră relevante. Înotătorii-fundraiseri înscriși aleg un proiect pe care îl susțin și adună cât mai mulți susținători care donează.

SWIMATHON BUCUREȘTI
Platforma de mediu pentru București anunță primele proiecte finanțate
Juriul Platformei de mediu pentru București a decis care sunt proiectele selectate pentru finanțare în prima rundă de implementare a programului.
5 noi Community Talks pe teme de mediu
Organizăm 5 noi Community Talks în cadrul proiectului Noaptea Cercetătorilor 2021 - ReCoN-nect -The Green Deal: Research communication to CommuNities