Anul acesta Swimathon a crescut la 36 de proiecte participante, iar evenimentul se va extinde pe parcursul unui weekend la Bazinul de înot Dinamo Tolea Grințescu. Calendarul evenimentului va fi adaptat în funcție de evoluția situației curente a epidemiei de COVID-19.
Juriul extern a selectat proiecte care au capacitatea de a rezolva probleme concrete ale societății și abilitatea de a derula o campanie de strângere de fonduri. Din juriu au făcut parte: Georgiana Iliescu, director executiv Fundația Globalworth, Mihaela Perianu, antreprenor și Managing Partner la AIMS International România și Dale Carnegie Training, Alina Pătrăhău, fondator Asociația Dăruiește Aripi, Roxana Marin, project manager Swimathon, Radu Atanasiu, profesor de Critical thinking la Maastricht School of Management și membru de Board Fundația Comunitară București și Lucian Opriș, Associate Director Colliers.
Având in vedere criza îmbolnăvirilor cu coronavirus cu care România se confruntă în acest moment, Fundația Comunitară București va include în eveniment un proiect care sprijină eforturile împotriva epidemiei de COVID-19. Organizatorii poartă discuții cu organizațiile aflate în prima linie de susținere, pentru a stabili proiectul pentru care Swimathon 8 va strânge fonduri.
Cele 36 de organizații și proiectele pentru care vor atrage fonduri la Swimathon București 8 sunt:
Acestora li se vor adăuga Fundația Comunitară București și un proiect care sprijină eforturile împotriva epidemiei de COVID-19. Detalii despre activitățile din proiecte se pot găsi în pe site-ul Swimathon 8. Partenerul principal al acestei ediții Swimathon București este Fundația Globalworth, partener de dezvoltare Raiffeisen Bank și partener TSG România.
Următorii pași:
Înscrierea înotători-fundraiseri. Fiecare proiect participant va fi reprezentat, în cadrul evenimentului Swimathon București, de cel puțin două echipe de înotători-fundraiseri. Formularul de înscriere pentru înotători-fundraiseri va deveni disponibil la începutul lunii aprilie, iar înscrierile se vor putea face până la o lună după deschiderea înscrierilor. Calendarul complet este disponibil aici, însă organizatorii își rezervă dreptul de a face modificări în funcție de evoluția situației actuale.
Campania de donații. Proiectele înscrise la eveniment vor putea strânge fonduri printr-o campanie de donații deschisă cu o lună înainte de Swimathon 8. Donațiile se vor putea face pe site-ul evenimentului, la sediul Fundației Comunitare București sau direct la eveniment. Campania se va prelungi și după încheierea evenimentului, iar donațiile se vor face până la cel târziu o lună după încheierea evenimentului. Regulamentul complet este disponibil aici.
Fundația Comunitară București organizează Swimathon București încă din 2013, și a strâns, în această perioadă, peste 500.000 de euro pentru aproape 150 de proiecte. Swimathon folosește un mecanism construit în jurul unui eveniment de înot, unde comunitatea se întâlneşte, interacţionează şi se implică în strângerea de fonduri pentru proiecte din București și Ilfov pe care le consideră relevante. Înotătorii-fundraiseri înscriși aleg un proiect pe care îl susțin, parcurg cât mai multe bazine într-un anumit interval de timp și adună cât mai mulți susținători care donează. La ediția din 2019, 444 de înotători au strâns 623.090 lei de la 4.062 donatori individuali și companii, pentru 24 de proiecte cu impact social. 90 de echipe au înotat în total 192 de kilometri, încurajați de peste 2.500 de oameni din tribună.