Bloc.Unblock schimbă viața la bloc
Postat September 7, 2018
Foto: Bloc.Unblock

Un procent important din populația României locuiește în apartamente de bloc. Asociația Designers Thinkers Makers lansează în luna septembrie un demers educativ, social și cultural cu urmări pozitive pentru toți locatarii de bloc din România.

Proiectul BLOC. UNBLOCK este un demers interdisciplinar, ce sondează specificul locuirii la bloc și caută soluții pentru îmbunătățirea calității vieții în acest model urban de locuire, foarte răspândit pe teritoriul țării.

Concret, începând de luni 3 septembrie, se organizează un workshop de design și fabricație care va avea ca rezultat o amenajare model a unei scări de bloc. Rezultatele proiectului vor fi comunicate către 1000 de asociații de bloc din București. Tot în luna septembrie, sunteți invitați să participați la o serie de conferințe susținute de arhitecții Șerban Sturdza, Tudor Elian și Cristi Borcan care vă vor conduce într-o incursiune în problematica locuirii la bloc.

Detaliile proiectului pot fi consultate direct pe site-ul Designers Thinkers Makers, iar programul conferințelor publice este afișat într-o pagină dedicată pe facebook de unde veți afla și programul viitor.
Amenajarea scării de bloc

Echipa de amenajare Designers.Thinkers.Makers este formată din 10 studenți la arhitectură, design, antropologie, sociologie și fotografie, îndrumați de Alexandra Mihailciuc și Andrei Tache – arhitecți coordonatori ai proiectului împreună cu echipa de traineri pe diferite ateliere/materiale.

Scara de bloc unde va avea loc “pilotul” acestui proiect este situată pe strada Ion Brezoianu 47-49 și face parte din numitul Blocul Liric.

Puteți accesa fotografii cu locația înainte de amenajare, aici.

Studentii și îndrumătorii lor vor lucra timp de o lună la un proiect de design interior și design pentru obiectele necesare (cutie poștală, corpuri de iluminat, locuri de stat, suporturi pentru flori, avizier și poate și altele încă mai creative), execuția și montajul lor. Workshopul se desfășoară la NOD Makerspace.

Vă invităm să urmăriți procesul de reamenajare a scării de bloc pe pagina noastră de facebook.

După încheierea proiectului de reamanejare, rezultatele vor fi comunicate către 150 de administratori și presedinti de bloc care vor primi inspiratie și soluții pentru a replica reamenajarea în scările de bloc de care sunt responsabili. Pe lângă aceste întâlniri, rezultatele și resursele utile vor fi comunicate către asociațiile de bloc printr-un ziar de 8 pagini – un ghid al locatarului, cu tiraj de 1.000 exemplare.

Proiectul este cofinanțat de Adminstrația Fondului Cultural Național și este organizat împreună cu NOD Makerspace.

Despre Designers Thinkers Makers

Asociația Designers, Thinkers, Makers a fost înființată pentru a sprijini design-ul românesc, iar design-ul a fost doar un pretext pentru a veni în folosul celor din jur. Misiunea asociației este de a contribui la îmbunătățirea calității vieții, având ca pârghii arhitectura și design-ul.

Concret căutăm metode prin care universul diafan al formelor frumoase poate produce efecte însemnate în parcursul evolutiv al oamenilor, fie ei profesioniști ai domeniului sau beneficiari.

asociatiadtm.ro/

www.facebook.com/designersthinkersmakers/

Pentru orice informații vă rugăm ne contactați.

Coordonator proiect: Andrei@fabricadedesign.ro

Comunicare: Irina.Petrovici@gmail.com

CATEGORIE
FUNDAȚIA COMUNITARĂ BUCUREȘTI
CITEȘTE MAI DEPARTE: