BUCUREȘTENII GĂTESC ȘI STRÂNG FONDURI LA THE BIG LUNCH
Postat August 4, 2014
Foto: CB

București, 4 august 2014 – The Big Lunch Bucharest, cel mai mare prânz cu strângere de fonduri din România lansează un apel de proiecte din comunitate. Timp de două săptămâni, organizațiile non-guvernamentale sau grupurile de inițiativă își pot înscrie proiectul pentru care vor să facă fundraising pe platforma thebiglunch.ro. În urma selecției, 15 proiecte își vor organiza propriile evenimente în cadrul cărora vor găti și vor invita comunitatea să ia prânzul împreună și să susțină cauzele acestora prin donații The Big Lunch are loc pe 27 septembrie, în zeci de spații din București, pe parcursul a mai bine de patru ore.

Apelul de proiecte se va desfășura între 4 și 18 august și va fi jurizat de echipa Fundației Comunitare București, organizatorul acestui eveniment. Înscrierea organizațiilor care vor să facă parte din prima ediție de The Big Lunch se face direct pe platforma thebiglunch.ro și constă în completarea unui formular de aplicație on-line.

Începând cu 19 august cele 15 cauze câștigătoare vor fi anunțate tot pe platformă, urmând ca timp de o lună să deruleze propriile campanii de fundraising. The Big Lunch îi încurajează pe bucureșteni să participe sau chiar să organizeze evenimente de susținere a celor 15 cauze împreună cu prietenii, vecinii, colegii, acasă, pe stradă, în parcuri, la terase, la serviciu un prânz în urma căruia fondurile strânse vor fi donate uneia dintre cele 15 cauze comunitare. Oricine poate contribui pe 27 septembrie la The Big lunch: fie că e vorba de restaurante, bistro-uri, mici afaceri de catering, bloguri din domeniul culinar ori chiar companii care vor să sponsorizeze acest eveniment.

Donațiile se vor putea efectua începând cu 20 august cu ajutorul Galantom.ro – comunitatea oamenilor de bine, platforma care ajută oamenii implicati  să strângă fonduri pentru proiectele ONG-urilor care aduc schimbare în comunitate.

Despre The Big Lunch Bucharest

The Big Lunch Bucharest este un eveniment de comunitate și de fundraising pentru 15 cauze din București, care se desfășoară într-o singură zi, timp de câteva ore. The Big Lunch este reuniunea anuală a vecinilor din Marea Britanie, o idee Eden Project care este posibilă cu sprijinul The Big Lottery Fund. Evenimentul este organizat pentru prima oară în România de Fundația Comunitară București.

Din 2009, în Marea Britanie au avut loc mii de evenimente ale comunităților, iar anul acesta, pe 1 iunie, 4,83 milioane de oameni din Marea Britanie au făcut parte din The Big Lunch.

Despre Fundația Comunitară București

Fundaţia Comunitară Bucureşti colectează fonduri de la afaceri locale şi persoane particulare, pentru a finanţa proiecte care stimulează iniţiativa şi aduc oamenii împreună în comunităţi. Fundaţia Comunitară Bucureşti s-a înfiinţat în anul 2011 şi este parte din mişcarea naţională Fundații Comunitare, alături de alte 11 fundaţii comunitare din ţară.

Pentru mai multe detalii:

Delia Grigoroiu, coordonator comunicare

delia.grigoroiu@fundatiacomunitarabucuresti.ro

0749 951 753

CATEGORIE
FUNDRAISING
CITEȘTE MAI DEPARTE: