Fundația Comunitară București anunță organizațiile locale care vor face parte din comunitatea națională de practică și suport Bine360.
Postat November 15, 2022
Foto: Fundatia Comunitara Bucuresti

Programul, dezvoltat din viziunea ”Suntem bine, facem bine”, dă putere oamenilor din ONG-urile care susțin refugiații și este dedicat dezvoltării capacității acestor organizații.  

Criza războiului din Ucraina a mobilizat puternic societatea civilă din România. Organizațiile nonguvernamentale s-au confruntat cu valul uriaș de refugiați și de nevoi urgente, dar și cu lipsa de experiență în domeniu. Pe termen lung, într-o țară vecină cu războiul, creșterea capacității acestor organizații este esențială.

În București programul va sprijini șase organizații, după cum urmează: Asociația Moașelor Independente, Asociația Carusel, Fundația Romanian Angel Appeal, Asociația pentru Responsabilitate Socială Plan B, Asociația SNK, Asociația Touched România.

ONG-urile vor beneficia, timp de 9 luni, de sprijin financiar, psiho-emoțional și pentru dezvoltare organizațională. Suportul oferit va fi adaptat, flexibil și orientat către scopul comun: echipe puternice, reziliente, capabile să susțină refugiații și integrarea lor în comunitățile gazdă pe termen lung.

Programul este coordonat de Federația Fundațiile Comunitare din România, cu sprijin financiar oferit de People In Need, și implementat local prin Fundațiile Comunitare din București, Iași, Brașov, Timișoara și Oradea.

CATEGORIE
FUNDAȚIA COMUNITARĂ BUCUREȘTI
CITEȘTE MAI DEPARTE: