CĂUTĂM PROBLEME DE REZOLVAT
Postat January 4, 2018
Foto: 8hours

Fundația Comunitară București împreună cu un grup de voluntari organizează, pentru al cincelea an consecutiv, evenimentul „8 ore peste program pentru o cauză bună”. Pe 9 martie 2018, între 19:00 și 03:00, ONG-uri și voluntari cu expertiză vor lucra timp de opt ore pentru a găsi soluții la problemele identificate de organizațiile înscrise. Locul de desfășurare al evenimentului va fi anunțat în curând.

În intervalul 4 ianuarie – 22 ianuarie 2018, căutăm organizații non-profit din București și Ilfov, care au probleme sau nevoi ce pot fi rezolvate de profesioniști în opt ore, peste program. ONG-urile se pot înscrie în formularul de pe platforma evenimentului: http://bucuresti.8-i.ro/organizatii/formular-organizatii/

Pentru întrebări legate de înscriere, o puteți contacta pe Miruna Nichita, la adresa miruna@fundatiacomunitarabucuresti.ro.

În jur de zece proiecte înscrise vor fi alese de un juriu independent. După selecția proiectelor, vom face un apel către profesioniști în diverse domenii pentru a dona opt ore, după programul lor de lucru, organizațiilor înscrise. Temele, nevoile și problemele cu care se confruntă ONG-urile înscrise vor fi prezentate voluntarilor înainte de eveniment.

Campania „#PEBUNE?” a fost conturată în seara evenimentului „8 ore peste program pentru o cauză bună”. Fundația Motivation și-a propus eliberarea locurilor de parcare destinate persoanelor cu dizabilități, din cadrul magazinelor cu produse de uz larg din București, dar și la nivel național. Voluntarii cu expertiză au lucrat la concept, mesaje, grafică, iar acum mesajele #PEBUNE? le puteți vedea în parcările unor magazine cu produse de uz larg din oraș.

În ziua evenimentului, fiecare proiect va avea la bază o echipă formată din 3-5 voluntari cu expertiză, un project manager și un reprezentant al organizației beneficiare. Pentru a fi eficienți, echipele lucrează pe baza documentației pregătite din timp de organizație și structurate cu ajutorul unui mentor, expert în domeniul proiectului. Voluntarii cu expertiză vor folosi cele opt ore pentru a soluționa problema.

„Dacă ai un singur lucru pe care îl poți oferi într-un an, oferă implicarea ta! Nu ezita să îi ajuți pe alții, să aduci o contribuție relevantă și să îți testezi limitele intelectuale într-un teren complet necunoscut.” Andreia, voluntar în echipa Asociației Club Sportiv Climb Again.

„8 ore peste program pentru o cauză bună” este o întâlnire de lucru între profesioniști din diferite domenii și ONG-uri care au nevoie de suport și consiliere profesională pentru o mai bună desfășurare a activităților și pentru creșterea capacității organizației. În loc să cerem bani pentru proiectele din oraș, cerem profesioniștilor să doneze o seară din timpul lor, cu ceea ce au mai de valoare – experiența profesională.

CATEGORIE
FUNDAȚIA COMUNITARĂ BUCUREȘTI
CITEȘTE MAI DEPARTE: