Cea de-a patra ediție a programului Sportul pentru Toți și-a închis apelul de aplicații
Postat June 28, 2024
Foto: Mihaela Gălie

Școlile au avut ocazia să acceseze trei tipuri de finanțări diferite în ediția acestui an în valoare totală de 811.153 de lei.

Trei școli au aplicat pentru finanțarea mare, de 343.372 lei, dedicată unei școli sau liceu cu cel puțin 900 de elevi, pentru amenajarea unui teren sportiv în aer liber și organizarea a cel puțin 6 activități sportive comunitare.

Trei școli au aplicat pentru finanțarea medie, de 125.000 de lei, destinată școlilor sau liceelor cu cel puțin 500 de elevi, pentru reabilitarea de terenuri sportive în aer liber.

Trei școli care au beneficiat de finanțare în edițiile anterioare, au fost invitate să aplice pentru finanțarea mică, în valoare de 94.551 de lei, pentru deschiderea terenului amenajat în cadrul programului către comunitatea de cartier și comunitatea școlară mai largă.

Juriul a evaluat cele 9 propuneri și a ajuns la o listă scurtă de proiecte pe care le are în vedere pentru finanțare. Propunerile de proiecte aflate pe lista scurtă sunt din partea următoarelor școli din București:

Pentru finanțarea mare:

  1. Liceul Teoretic Ion Barbu
  2. Colegiul Economic A.D. Xenopol
  3. Școala Gimnazială nr. 59

Pentru finanțarea medie:

  1. Școala Gimnazială nr. 124
  2. Liceul Teoretic Ion Barbu
  3. Colegiul Economic A.D. Xenopol

Pentru finanțarea mică:

  1. Școala Gimnazială nr. 188
  2. Școala Gimnazială nr. 39

În etapa următoare, școlile sunt invitate să-și contureze mai clar activitățile legate de deschiderea terenurilor sportive către comunitatea de cartier și să-și optimizeze bugetele pe priorități. Vor beneficia de sprijinul unui inginer structurist voluntar și al Fundației Comunitate București în acest proces prin vizite în școli și întâlniri de consultare.

Lista finală de câștigători va fi anunțată după 26 iulie 2024.

Proiecte sunt evaluate de un juriu din care fac parte: Bogdan Buzăianu – director în relația cu terții în cadrul Asociației Inginerilor Proiectanți de Structuri,  Iulia Mitran – Project/CSR leader la Decathlon România,  Oana Koulpy – Co-fondatoare a Club Sportiv Ocazional și Brand Manager în cadrul Federației Române de Fotbal, Virgil Stănescu – Președinte Sports HUB, fost jucător român de baschet, Raul Turcu – Head of Projects at We stop fire, Owner RPM Engineering.

***

“Sportul pentru Toți”, programul inițiat de Fundația Comunitară București împreună cu Decathlon România, pune în mișcare comunități prin crearea unor condiții și contexte pentru ca bucureștenii de toate vârstele să poată practica sport din plăcere și în condiții de siguranță.

CATEGORIE
SPORTUL PENTRU TOȚI
CITEȘTE MAI DEPARTE:
Finanțăm 17 burse din Fondul de burse pentru robotică și programare ING Hubs
Cele 17 solicitări de burse provin din 12 localități din țară. 14 sunt aplicații de echipă și 3 individuale.