Cinci proiecte sunt pe lista scurtă pentru finanțare prin a doua ediție a programului Platforma de mediu pentru București
Postat October 5, 2022
Foto: FCB

Cea de-a doua ediție a programului de finanțare al Platformei de mediu pentru București și-a închis apelul de aplicații pe 11 septembrie. Am primit 12 propuneri de proiecte eligibile pentru cele două arii de finanțare: Zone naturale urbane, respectiv Spații verzi pentru comunități de cartier. Juriul a evaluat cele 12 propuneri și a ajuns la o listă scurtă de proiecte pe care le are în vedere pentru finanțare.

Pe lista scurtă se regăsesc primele 5 clasate propuneri de proiect.  Înainte de luarea deciziilor finale, echipele celor cinci proiecte sunt invitate să ofere câteva clarificări și să-și optimizeze bugetele. Bugetul însumat al celor cinci proiecte este de 824,180 lei.

Bugetul total al prezentei runde de finanțare este de 500.000 lei.

Propunerile de proiecte propuse pe lista scurtă spre finanțare sunt:

Aria I (Zone naturale urbane):

  1. Insula Hub – MaiMultVerde;
  2. Natura dintre blocuri – Asociația Parcul Natural Văcărești;

Aria II (Spații verzi pentru comunități de cartier):

  1. Grădina cu Povești – Asociația P.A.V.E.L.;
  2. ROOTS – Grădini urbane – Asociația Culturalis;
  3. ÎMPREUNĂ ÎN GRĂDINA DE LÂNGĂ BLOC – Floreasca Civică;

Lista finală de câștigători va fi anunțată după data de 10 octombrie.

Proiecte sunt evaluate de un juriu din care fac parte Alex Oprița – Coordonator al Platformei de Mediu pentru București, Fundația Comunitară București, Mihaela Chiriță – Directorul Direcției de Mediu din cadrul Primăriei Municipiului București, Mircea Ilie – Sustainability Leader, IKEA România, Serge Offers – Chief Financial Officer, ING Bank Romania, Magda Popescu – Director Executiv, Fundația FAN Courier.

———————
Acest apel de proiecte face parte dintr-un program mai amplu, Platforma de mediu pentru București, inițiat de Fundația Comunitară București împreună cu ING Bank România. Acesta urmărește dezvoltarea participativă a unei viziuni comune de mediu pentru oraș a stakeholderilor implicați în domeniu (organizații non-profit și grupuri de cetățeni, autorități publice locale și centrale, companii etc) pornind de la date, probleme și soluții care pot fi scalate.

CATEGORIE
PLATFORMA DE MEDIU PENTRU BUCUREȘTI
CITEȘTE MAI DEPARTE: