Update 29 aprilie 2022: Fondul de urgență Împreună – 9 aplicații, 5 organizații selectate pentru finanțare cu un total de 125.000 lei.
Pentru apelul de proiecte din 19 aprilie 2022 din cadrul Fondului de urgență Împreună, care a vizat finanțări de până la 25.000 de lei pentru organizații neguvernamentale din București și Ilfov care oferă adăpost și susțin – fie prin propriile centre de cazare, fie în alte modalități – refugiați din Ucraina, în special femei și copii, care rămân pe o perioadă mai lungă de timp în București, am primit 9 aplicații de la următoarele organizații:
- Asociația CONIL
- Organizația Umanitară Concordia
- Asociația Moașelor Independente (AMI) pentru Mame ajută Mame
- Asociația pentru Responsabilitate Socială PLAN B
- Fundația Hope and Homes for Children Romania
- Asociația Touched Romania
- Asociația Plogging pentru România în parteneriat cu Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor (ADRA)
- Asociația The Social Incubator
- Fundația Academică a Universității Tehnice de Construcții București (UTCB)
Bugetul disponibil pentru acest apel este de 127.000 de lei, iar în urma procesului de selecție vom finanța eforturile următoarelor organizații cu un total de 125.000 de lei:
- Asociația Moașelor Independente (AMI) pentru Mame ajută Mame vor sprijini aproximativ 180 de femei și copii care rămân pe o perioadă mai lungă în București. Cei 25.000 de lei le vor susține parte din eforturi pentru o perioadă de maximum 3 luni.
- Organizația Umanitară Concordia vor sprijini de 180 de femei și copiii, atît din centrele proprii cât și din alte spații, dar care apelează la organizație pentru ajutor. Cu toții rămân aici o perioadă mai lungă. Cei 25.000 lei le vor susține eforturile pentru 1 lună.
- Fundația Academică UTCB, cu ajutorul studenților universității, se ocupă de refugiații cazați în căminele pe care UTCB le-a pus la dispoziția refugiaților și vor sprijini aproximativ 450 de femei și copii din Ucraina ce rămân pe o perioadă mai lungă aici. Cei 25.000 lei le vor susține eforturile pentru maximul 3 luni.
- Asociația The Social Incubator se ocupă de refugiații cazați în căminul SNSPA și mai multe centre din sectorul 1 și vor sprijini aproximativ 300 de femei și copii refugiați care rămân pe o perioadă mai lungă în București. Cei 25.000 de lei le vor susține eforturile pentru 2 luni.
- Fundația Hope and Homes for Children Romania se ocupă, în parteneriat cu DGASPC-urile locale de copiii din sistemul de protecție din Ucraina veniți la noi. În București sprijină 18 copii și cele 2 îngijitoare cu care au venit. Cei 25.000 de lei le vor susține eforturile pe o perioadă de 2 luni.
Continuăm să strângem donații în Fondul de urgență Împreună. Nevoile din această zonă sunt mari și este nevoie de multe resurse, mai multe decât am avut disponibile în acest moment. Iar în măsura în care reușim să adunăm mai multe fonduri în Fondul de urgență Împreună, avem pe lista de rezervă a acestui apel:
- Asociația Plogging pentru România în parteneriat cu Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor (ADRA)
- Asociația Touched România
- Asociația CONIL
Deși serviciile centrului de zi pentru copii pe care l-au deschis în parteneriat cu Opera Comică pentru Copii sunt necesare, apelul de finanțare curent a vizat mai ales organizații care adăpostesc și au în grijă refugiați, iar centrul de zi al Asociației pentru Responsabilitate Socială PLAN B este din acest punct de vedere mai departe de cerințele apelului curent de proiecte.