Fondul pentru un viitor mai bun în comunități pentru inițiative civice din 5 orașe se lansează astăzi
Postat June 10, 2020
Foto: FFCR

Federația Fundațiile Comunitare din România și Lidl România lansează un program de finanțare pentru inițiative comunitare de mediu și educație în valoare totală de 250.000 de euro. Programul numit „Fondul pentru un viitor mai bun în comunități” va oferi finanțare pentru inițiative locale organizațiilor neguvernamentale, instituțiilor de învățământ și grupurilor de inițiativă din cinci orașe (Brașov, Cluj, Buftea, Vaslui și Oradea).

Demersul este coordonat de Federația Fundațiilor Comunitare din România, finanțat de Lidl și implementat prin 5 fundații comunitare din orașele de reședință, respectiv: Fundația Comunitară București, Fundația Comunitară Brașov, Fundația Comunitară Cluj, Fundația Comunitară Iași și Fundația Comunitară Oradea.

Fiecare fundație va acorda finanțări de 50.000 euro și mentorat celor mai bune soluții la provocări în mediu și educație. Până la finalul lunii iunie, are loc prima etapă, bazată pe dialogul și participarea comunității și a administrației locale, pentru identificarea provocărilor comunității, urmând ca, începând din luna iulie, să fie lansate apelurile de proiecte și să înceapă activarea de soluții sustenabile și participative. Proiectele vor fi selectate de un juriu neutru și avizat, în baza unor criterii stabilite de fiecare fundație comunitară.
Pentru mai multe informații accesați: https://fondulpentruunviitormaibun.ro

FUNDAȚIA COMUNITARĂ BUCUREȘTI
15 organizații care sprijină comunitățile vulnerabile au participat la un program de învățare și adaptare la criză, cu susținerea financiară a Global Challenges Local Solutions
Programul a avut ca scop echiparea participanților cu noi instrumente de lucru și interacțiune în echipă în contexte de incertitudine.
Fundațiile Comunitare București și Brașov, împreună cu Decathlon, lansează “Sportul pentru toți”
Programul “Sportul pentru toți” pune în mișcare comunități din București și Brașov.