Fondul Științescu caută proiecte care fac științele atractive pentru copii și tineri
Postat April 5, 2019
Foto: Cosmin Sbarcea

Fondul Științescu București este un program de finanțare care susține stimularea înțelegerii științelor și tehnologiei de către copiii şi tinerii din clasele 0-12, din București și județul Ilfov. În perioada 28 martie – 13 mai 2019, echipa Fundației Comunitare București, care dezvoltă Fondul Științescu București, caută pentru finanțare proiecte care fac educaţia STEAM (știință, tehnologie, inginerie, artă și matematică) atractivă pentru elevi și îi ajută să își antreneze abilități necesare în următorii ani.
„La a treia ediție de program Fond Științescu București, ne bucurăm să vedem cât de frumos cresc proiectele finanțate în anii trecuți. Și anul acesta urmărim ca proiectele susținute să ajute tinerii și copiii să experimenteze modul în care științele exacte au aplicare în viața de zi cu zi și să-i aducă aproape de tehnologie într-un mod creativ”, declară Alina Kasprovschi, director executiv Fundația Comunitară București.
Încurajăm proiecte care familiarizează copiii cu tehnologii de ultimă generație cum ar fi Internet of Things (IoT), Arduino, RaspberryPi, Inteligență Artificială (AI), aplicații mobile, realitate augmentată și virtuală, senzori, drone, limbaje de programare moderne, activități de tipul “do-it-yourself” sau aplicații practice și experimente inedite care ilustrează conceptele teoretice din știință. Pentru toate tipurile de activități care pot fi finanțate, consultați ghidul aplicantului pe site-ul: https://bucuresti.stiintescu.ro
Pot aplica organizații neguvernamentale, inclusiv asociații de părinți sau asociații studențești și grupuri de inițiativă, formate din cel puțin trei persoane: echipe de pasionați de știință, tehnologie și artă (ingineri, programatori, freelanceri, makeri, designeri, muzeografi etc.); echipe de elevi de liceu sub îndrumarea unui profesor coordonator sau a unei organizații neguvernamenale; echipe de studenți; echipe de profesori și învățători; echipe mixte (oricare dintre categoriile de mai sus).
Fiecare aplicant poate depune cel mult trei proiecte, însă poate primi finanțare pentru un singur proiect. Bugetul minim solicitat pentru un proiect este de 10.000 de lei.

Cum se aplică? Înscrierea unui proiect se face pe platforma de aplicații, unde se completează un formular online până la data de 13 mai 2019. Formularul de aplicație și formularul de buget pot fi consultate pe site-ul: www.bucuresti.stiintescu.ro
Proiectele finanțate vor fi selectate de un juriu din care fac parte Octavian Micu, cercetător, Institutul de Știinte Spațiale, Constantin Vică, lector universitar, Facultatea de Filosofie, director adjunct, Centrul de Cercetare în Etică Aplicată, Universitatea din București, Elena Coman, director de programe, Asociația Techsoup Romania, Tamina Lolev, co-fondator și managing partner Nodmakerspace, Sorin Axinte (Axu), antreprenor, cofondator și CEO Hyperpragma, managing partner GLUE.

Fondul Științescu este implementat în București de Fundația Comunitară București, în parteneriat cu Romanian-American Foundation, Federația Fundațiilor Comunitare din România și cu susținerea donatorilor locali: Transport Service Group, WDP, Element Development, euRobotics AISBL.
Științescu este susținut de Romanian-American Foundation și în alte zone din țară: Sibiu, Iași, Oradea, Mureș, Bacău, Galați, Prahova, Odorheiul Secuiesc, Brașov, Țara Făgărașului și Timișoara.

Fundația Comunitară București pune împreună donatori, ONG-uri, grupuri de inițiativă pentru a dezvolta comunități în care să ne simțim ca acasă. Construiește mecanisme de donație, fonduri de finanțare sau incubatoare de idei pentru oraș. În 7ani a finanțat peste 320 de proiecte din București și Ilfov cu mai mult de un milion de euro.
Delia Grigoroiu | Manager de comunicare | 0749.951.753

CATEGORIE
FONDUL ȘTIINȚESCU
CITEȘTE MAI DEPARTE:
Finanțăm 17 burse din Fondul de burse pentru robotică și programare ING Hubs
Cele 17 solicitări de burse provin din 12 localități din țară. 14 sunt aplicații de echipă și 3 individuale.