FUNDAȚIA COMUNITARĂ BUCUREȘTI ÎMPLINEȘTE 2 ANI
Postat December 3, 2013

Pe 29 noiembrie, se împlinesc doi ani de când am înregistrat Fundația Comunitară București în Registrul Asociațiilor și Fundațiilor din România.

În ultimii doi  ani, mai mult de 1000 de donatori, persoane particulare sau companii, au oferit Fundației Comunitare București bani pentru a sprijini mai mult de 60 de proiecte din comunitate. Până la finalul anului 2013, vom fi acordat finanțări în valoare de peste 300.000 lei.

În această perioadă, am organizat Swimathon București, o platformă prin care am ajutat 20 de organizații, mici și mari, să strângă bani de la peste 600 de donatori. Am lansat Fondul Mega Image pentru Comunitate, prin care ajutăm cea mai extinsă rețea de supermarketuri din țară să finanțeze proiecte care încurajează buna vecinătate la noi în oraș. Am creat Fondul Contezi!, prin care companiile mici și mijlocii pot pune împreună sume deductibile din impozitul pe profit, pentru a schimba fața Bucureștiului. Și am oferit consiliere filantropică persoanelor particulare care căutau să se implice în comunitate cu cât mai mult impact.

Prin Fundația Comunitară București, donatorii noștri au sprijinit un grup de copii din Ferentari să își exploreze talentele la dans. Au finanțat proiecte gândite și puse în practică de liceeni pentru comunitățile lor. Au susținut, în cadrul aceluiași eveniment, Festivalul Internațional de Literatură, Școala Liberă Waldorf și apariția ziarului Bună dimineața, București. Împreună cu noi, o proaspătă familie, un antreprenor și poate cea mai tânără donatoare din România au transformat momentele importante din viața lor în ocazii de a face bine.

Dacă acest proiect nu ar fi existat, nu am fi aflat câtă nevoie este în București de comunități vibrante și sustenabile, care să știe că este ușor să te implici.

FONDURI NUMITE
Fondul Bucureștiul Pregătit: cinci proiecte selectate pentru interviu
Ne propunem să aducem împreună resurse pentru ca subiectul cutremurului să urce pe agenda publică la un nivel care să facă diferența.
Am anunțat proiectele câștigătoare din Fondul IKEA pentru Educație și Dezvoltare
Centrul educațional „Educație și meseriile la viitor”, „MatchMentor” și „Șapte pentru șapte. Trei ani și trei Penitenciare” sunt cele trei proiecte.