Fundația Comunitară București lansează Fondul IKEA pentru Educație și Dezvoltare
Postat January 14, 2019
Foto:

Fundația Comunitară București și IKEA România lansează Fondul IKEA pentru Educație și Dezvoltare, în valoare totală de 225.000 de euro.

Aproximativ 42% dintre elevii români de 15 ani sunt analfabeți funcțional, adică dublu față de media europeană, potrivit unui studiu realizat în anul 2016 de Centrul de Evaluare si Analize Educaționale. În București, rata de absolvire a învățământului secundar este de 53,7%, similar cu media națională, iar 15,9% dintre elevi abandonează școala înainte de finalizarea studiilor preuniversitare.

În acest context, Fondul IKEA pentru Educație și Dezvoltare va susține proiecte care sprijină copii și tineri cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani în dobândirea de competențe care să asigure adaptabilitate pe piața forței de muncă, reducerea decalajelor cauzate de accesul diferit la resurse de învățare, dar și creșterea mobilității sociale.

“Pentru IKEA, copiii sunt cei mai importanți și credem că fiecare copil are dreptul la educație. Sperăm că acest fond va oferi oportunități educaționale importante pentru copii și tineri din România, inclusiv pentru cei dezavantajați, și că le va permite, în cele din urmă, să-și atingă potențialul”, a declarat Mircea Ilie, Sustainability Leader, IKEA România.

Cele două arii de interes ale fondului sunt educația în medii vulnerabile și educația prin joacă. Sunt vizate inițiative care susțin dezvoltarea de competențe precum gândirea critică, rezolvarea de probleme complexe, științe, autonomie în învățare, care sprijină copii și tineri din medii vulnerabile să își continue studiile, îi pregătesc pentru inserția pe piața muncii și îi motivează să se implice în viața comunității.

Fundația Comunitară București este partenerul IKEA România în dezvoltarea și implementarea Fondului IKEA pentru Educație și Dezvoltare.

“Credem că prin educație putem crește comunități puternice. Prin acest fond, vrem să susținem oameni care pot schimba modul în care se face învățarea, pentru copii și tineri mai pregătiți și mai implicați în comunitatea lor. Căutăm proiecte cu abordări noi, inedite, pentru a reduce decalajele dintre copii, școală și, ulterior, piața muncii”, a declarat Alina Kasprovschi, director executiv, Fundația Comunitară București.

Cine poate aplica

Fondul IKEA pentru Educație și Dezvoltare va acorda suma totală de 75.000 de euro pe an, pentru aproximativ trei proiecte, pentru o perioadă de trei ani.

Ideile de proiecte vor fi trimise printr-o scrisoare de intenție până pe 11 februarie 2019, pe platforma programului, după care un juriu independent va face o selecție, iar propunerile selectate vor fi invitate să înscrie varianta completă a proiectelor.

Pot aplica organizații non-guvernamentale, neafiliate politic sau echipe compuse din minimum trei persoane constituite ca grupuri de inițiativă, fără personalitate juridică, care vor desfășura activitățile propuse în București sau în județul Ilfov.

Calendarul complet, criteriile de eligibilitate, procesul de selecție, formularele de aplicație și exemple de proiecte care pot aplica sunt disponibile pe site-ul fondului.

Pentru întrebări legate de procesul de aplicație, vă rugăm contactați:

Ana Mircioagă, Coordonator Program, Fundația Comunitară București
ana.mircioaga@fundatiacomunitarabucuresti.ro

Miruna Nichita, Project Manager, Fundația Comunitară București
miruna.nichita@fundatiacomunitarabucuresti.ro

Pentru mai multe detalii, vă rugăm contactați:

Oana Alexandru, PR Manager MSL THE PRACTICE, oana.alexandru@thepractice.ro
Cristina Botezatu, Manager Comunicare, Fundația Comunitară București, cristina.botezatu@fundatiacomunitarabucuresti.ro.

CATEGORIE
FONDUL IKEA PENTRU EDUCAȚIE ȘI DEZVOLTARE
CITEȘTE MAI DEPARTE:
Fundația Comunitară București angajează
Avem patru posturi libere. Aplică și tu!
623.090 lei strânși de 444 de oameni la cea de-a șaptea ediție Swimathon București
Timp de două luni, 444 de înotători au strâns 623.090 lei de la 4.062 donatori, pentru 24 de proiecte cu impact social.