Fundația Comunitară București vă invită la evenimentul Swimathon București, sâmbătă, 24 iunie, pentru a sprijini proiecte importante în comunitate
Postat June 22, 2023
Foto: Bogdan Dincă

Fundația Comunitară București vă invită cu entuziasm să luați parte la evenimentul mult-așteptat Swimathon București, care va avea loc sâmbătă, 24 iunie, la bazinul olimpic Dinamo. Acesta marchează încheierea celei de-a unsprezecea ediții a celei mai mari campanii de strângere de fonduri de tematică sportivă din România. Alăturați-vă nouă și fiți parte dintr-o zi plină de energie, încurajări și solidaritate!

Swimathon București reprezintă o oportunitate unică de a sprijini proiecte valoroase din diverse domenii (social, sănătate, cultural, educație, persoane cu dizabilități) prin intermediul celor 842 de înotători-fundraiseri ce vor strânge fonduri pentru cauzele care îi motivează. Pe platforma https://swimathonbucuresti.ro/, susținătorii pot dona în favoarea favoriților lor și contribui astfel la finanțarea celor 28 de proiecte selectate în acest an.

Evenimentul este deschis publicului larg, iar intrarea este liberă pe tot parcursul zilei de desfășurare. Vă încurajăm să veniți și să susțineți înotătorii noștri, care vor transforma lungimile de bazin în donații prețioase. Fie că veniți cu încurajări, pancarte și scandări din tribunele bazinului “Anatolie Grințescu”, fie că alegeți să donați online sau la fața locului, fiecare gest contează și face diferența în comunitatea noastră.

Programul evenimentului cuprinde 10 ore de înot, cu serii de câte 45 de minute, în care 10 echipe de înotători se vor întrece pentru a aduna cât mai multe lungimi de bazin. Înotătorii valoroși vor fi premiați în zona specială de premiere, iar echipele care vor înota cele mai multe lungimi vor fi răsplătite la finalul fiecărei serii. Vă garantăm că veți trăi emoții puternice și veți fi parte dintr-un spectacol memorabil!

Swimathon București reprezintă momentul culminant al eforturilor voluntarilor fundraiseri de a strânge fonduri din comunitatea lor. Până în prezent, cei 842 de fundraiseri au reușit să strângă incredibila sumă de 827.339 lei, datorită susținerii a peste 6.131 de donatori generoși. Dacă doriți să contribuiți și dumneavoastră, donațiile se pot face până pe 26 iunie, ora 23:59.

Cu mare bucurie, vă anunțăm că David Popovici, ambasadorul campaniei Swimathon București, a pregătit o surpriză specială. Deși este la mii de kilometri depărtare, David și-a adus contribuția la strângerea de fonduri oferind 10 căști de înot semnate de el. Donațiile efectuate în cadrul “Săptămânii lui David” (15-22 iunie) au intrat automat în tragerea la sorți pentru câștigarea acestor premii speciale.

Organizațiile care participă la Swimathon București anul acesta sunt: One Rescue, Asociația Moașelor Independente, Ecopolis-aerlive.ro, Ajungem Mari, Autism Voice, Asociația Oamenilor Mici, Asociația pentru Victimele Infracțiunilor Sexuale, Asociația Umanitară TADEU, APAN (Asociația Pacienților cu Afecțiuni Neurodegenerative), Fundația Comunitară București, Asociația Touched Romania, AMAIS (Asociația Metodelor Alternative de Integrare Socială), Fundația Inima de Copil, Comunitatea Educaţie pentru Știinţă, Asociația Carusel, Asociația CONIL, Asociația Dăruiește Aripi, Asociația Club Sportiv Climb Again, Asociația pentru Responsabilitate Socială PLAN B, Asociația Down Plus București, Asociația Fabrica de Fapte Bune, Asociația Informală a Vocilor pentru Incluziune, Asociația Ana și Copiii, Asociația pentru Susținerea Progresului în Educație, Recuperare și Acceptare, Asociația Room 2046, Asociația P.A.V.E.L., Asociația Help Autism, Asociația Little People România.

Swimathon București reprezintă cea mai mare manifestare sportivă de strângere de fonduri din România și a demonstrat că putem deveni o comunitate unită în sprijinul orașului nostru. Fundația Comunitară București organizează acest eveniment de succes încă din 2013, susținând până acum 230 de proiecte prin participarea a peste 4.000 de oameni și strângerea a peste 1 milion de euro de la peste 32.000 de donatori.

CATEGORIE
SWIMATHON BUCUREȘTI
CITEȘTE MAI DEPARTE:
Finanțăm 17 burse din Fondul de burse pentru robotică și programare ING Hubs
Cele 17 solicitări de burse provin din 12 localități din țară. 14 sunt aplicații de echipă și 3 individuale.