GENERATOR: 15 IDEI DE PROIECTE, SELECTATE SĂ INTRE ÎN INCUBATOR
Postat July 19, 2016
Foto: -Facebook - București2021

Cincisprezece idei, dintr-un total de 40 eligibile, au fost selectate de către un juriu mixt pentru a intra în Incubatorul de proiecte al Generatorului, o serie de șase ateliere de lucru, în cadrul cărora participanții vor primi sprijin pentru transpunerea ideilor lor în proiecte fezabile.

Printre ideile care au ajuns pe lista scurtă se numără un spectacol de lumini și umbre în cartierul Floreasca, o serie de spectacole cu scara deschisă în Giulești, colecții de povești din cartierele Tei, Timpuri Noi, Cișmigiu și Băneasa, promovarea deschiderii Centrului Cultural Flamura din Giurgiului sau moduri în care orașul poate să se miște cu drag. Lista completă a acestora poate fi consultată pe pagina Generator.

Începând de azi, cei care doresc să conteste rezultatele acestei prime etape a selecției de idei, o pot face prin e-mail, la cristina.vaileanu@fundatiacomunitarabucuresti.ro. Perioada de depunere a contestațiilor se întinde între 19-21 iulie, iar soluționarea va fi efectuată în termen de maxim trei zile de la primire, în perioada 22-24 iulie 2016. Rezultatele finale vor fi făcute publice în termen de 24 de ore de la finalizarea lucrărilor comisiei, pe www.arcub.ro și www.bucurești2021.ro.

Dezvoltat împreună cu Bucuresti 2021, Generator este un apel de idei urmat de un incubator de proiecte comunitare adaptate nevoilor cartierelor orașului. Proiectul face parte din al doilea proiect-pilot al candidaturii Bucureștiului la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021, OPEN LAB și vizează oferirea de microgranturi cetățenilor și comunităților orașului pentru a stimula consolidarea și dezvoltarea capacității de organizare și de acțiune a grupurilor de vecini cu spirit de inițiativă, prin intermediul culturii. Valoarea totală a fondului se ridică la 20.000 Euro care pot fi alocați pentru un număr maxim de 10 proiecte de activare culturală în valoare de 2.000 Euro fiecare.

CATEGORIE
FUNDAȚIA COMUNITARĂ BUCUREȘTI
TAGURI
CITEȘTE MAI DEPARTE:
14 lideri de comunități din București fac parte din prima ediție Bucharest Powered by People
Juriul a selectat 14 participanți la programul de învățare Supercharger, parte din programul de leadership comunitar, Bucharest Powered by People.
Primele cinci proiecte care pregătesc Bucureștiul pentru cutremur, finanțate cu 100.000 de euro
Anunțăm primele proiecte câștigătoare în Bucureștiul Pregătit, fondul de finanțare pentru cutremur și alte dezastre majore.