În curând începem căutarea oamenilor cu inițiativă care au idei de proiecte pentru Buftea
Postat July 2, 2020
Foto: Johanna Rannula

Și, până să-i găsim, am am vrut să aflăm ce percepții au locuitorii despre calitatea vieții la ei acasă, în Buftea.

Contextul este dat de apartenența noastră la Fondul pentru un viitor mai bun în comunități, lansat de Federația Fundațiile Comunitare din România și Lidl România. Prin Fundația Comunitară București, programul va oferi finanțare de 237,500 lei pentru inițiative locale ale organizațiilor neguvernamentale și grupurilor de inițiativă din Buftea, sau care doresc să lucreze în Buftea, cu participarea activă a comunității locale.

Planul nostru este să găsim și apoi să susținem inițiative de mediu și educație care cresc calitatea vieții pentru locuitorii din Buftea.

Pentru a stabili obiectivele fondului cât mai aproape de nevoile și oportunitățile de acțiune identificate de comunitatea locală, am făcut o analiză a percepțiilor pe care le au locuitorii despre calitatea vieții în localitate, realizată împreună cu Andrei Mihail, antropolog și cadru didactic al Departamentului de Sociologie din SNSPA București.

Prin această analiză, nu am țintit asigurarea reprezentativității, ci mai degrabă ne-am dorit idei de la cei care au dorit să răspundă la chestionar și de la oamenii care au stat de vorbă cu noi.

La chestionarul online ne-au răspuns 41 persoane. În plus, am avut 14 interviuri semi-structurate cu locuitori sau persoane care lucrează în Buftea. Puteți vizualiza concluziile analizei adunate într-un scurt raport aici. Raportul poate fi descărcat de aici.

Ne pregătim să deschidem apelul de idei de proiecte pentru fond pe 8 iulie. Pentru că ne dorim să dezvoltăm și capacitatea organizațiilor și grupurilor de inițiativă de planificare a proiectelor, procesul de aplicație presupune și un incubator online de proiecte, un instrument care și-a dovedit utilitatea și în alte programe de finanțare gestionate de Fundația Comunitară București.

CATEGORIE
FUNDAȚIA COMUNITARĂ BUCUREȘTI
CITEȘTE MAI DEPARTE: