JURIUL FONDULUI MEGA IMAGE PENTRU COMUNITATE ARE DE ALES ZECE CÂȘTIGĂTORI DINTRE 101 APLICAȚII VALOROASE
Postat December 3, 2013
Foto: FCB

S-a încheiat primul apel de proiecte lansat de Fundația Comunitară București pentru ‘Fondul Mega Image pentru Comunitate’. În total, pe platformă s-au înscris 101 aplicații din partea organizațiilor non-profit și grupurilor de inițiativă care doresc să redea oamenilor din București și Ilfov bucuria de a locui împreună. Aplicațiile se referă la proiecte pe teme diferite, precum: activități pentru tineri, amenajarea unor grădini în spațiile neîngrijite din jurul blocurilor, activități sportive pentru copii, evenimente de socializare și acomodare culturală a străinilor, curățenie în cartier, reciclare, educație non-formală, organizarea unor grupuri de inițiativă civică formate din pensionari sau înființarea unei spălătorii sociale.

Un juriu independent va examina aplicațiile și va decide care sunt cele 10 proiecte câștigătoare. Juriul este format din persoane cu experiență în domenii legate de implicare socială, comunitate și CSR și fac parte din organizații non-guvernamentale și companii multinaționale. Membrii juriului sunt: Adina Ionescu, Coordonator PR & Branding la MOL România, Andrei Borțun, CEO Millenium People & The Institute, Președintele Fundației Gala Societății Civile, Oana Preda, Director Executiv la Centrul de Resurse pentru participare publică (CeRe), Roxana Colisniuc, CSR Officer la ING Bank și Roxana Sofica, Coordonator programe ONG, Asociația pentru Relații Comunitare (ARC România).

Fondul este adresat locuitorilor și organizațiilor bucureștene și oferă finanțări în valoare totală de 100.000 lei, pentru 10 proiecte din Bucureşti şi Ilfov care reactivează spiritul de comunitate al locuitorilor.

Proiectul este dezvoltat de Fundația Comunitară București în parteneriat cu Asociația pentru Relații Comunitare. Aceasta oferă consultanță în dezvoltarea conceptului, evaluare și pune la dispozitie propriul program online pentru înregistrarea aplicațiilor, Grant Wizard.

Fondat în 1995, Mega Image este cel mai mare lanţ de supermarketuri din România, cu o reţea ce cuprinde 263 de supermarketuri în Bucureşti, Constanţa, Ploieşti, Piteşti, Braşov, Târgovişte şi alte oraşe, sub mărcile Mega Image (157) şi Shop&Go (106). Parte din Delhaize Group, Mega Image îşi propune să ofere, în fiecare zi, servicii de calitate şi o sortimentaţie de produse hrănitoare, sănătoase şi sigure, la preţuri accesibile.

Fundaţia Comunitară Bucureşti investeşte timpul, banii şi energia bucureştenilor pentru a crea comunităţi în care să ne simţim ca acasă. Organizaţia colectează fonduri de la afaceri locale şi persoane particulare, pentru a finanţa proiecte care stimulează iniţiativa şi aduc oamenii împreună în comunităţi. Fundaţia Comunitară Bucureşti s-a înfiinţat în 2011 şi este parte dintr-o mişcare naţională, alături de alte unsprezece fundaţii comunitare din țară.

De 11 ani, Asociația pentru Relații Comunitare construiește împreună cu cele mai bune organizaţii, companii cu viziune și donatori individuali o lume în care problemele pot fi rezolvate prin mobilizarea resurselor private. Organizația crede că filantropia este o cale de crea schimbare socială și dezvoltă mecanisme care să susțină orice persoană, organizație sau companie să se implice cu impact maxim.

CATEGORIE
FONDURI NUMITE
CITEȘTE MAI DEPARTE:
S-a lansat aerlive.ro, platforma care măsoară calitatea aerului din București
Din 12 decembrie, bucureștenii pot consulta platforma care măsoară calitatea aerului prin intermediul a zece senzori amplasați în puncte esențiale.
Fundația Comunitară București angajează
Avem patru posturi libere. Aplică și tu!