LANSĂM A DOUA EDIȚIE A FONDULUI MEGA IMAGE PENTRU COMUNITATE
Postat September 14, 2014
Foto: FCB

Mega Image, cel mai mare lanţ de supermarketuri din România, împreună cu Fundația Comunitară București, lansează al doilea apel de finanţare de proiecte din “Fondul Mega Image pentru Comunitate” adresat locuitorilor și organizațiilor bucureștene. Fondul oferă finanțări în valoare totală de 60.000 lei pentru 6 proiecte din Bucureşti şi Ilfov care reactivează spiritul de comunitate al locuitorilor. Fondul Mega Image pentru Comunitate este finanțat de Delhaize Group și gestionat decătre Fundația Comunitară București.

Cu ajutorul finanțării din prima ediție a Fondului Mega Image pentru Comunitate, 10 proiecte din București și Ilfov au fost puse în practică, în diverse domenii din comunitate. 40 de tineri între 14 și 18 ani au învățat să recondiționeze biciclete, urmând cursurile Școlii de Mecanică de Biciclete organizate de Bița Color. Asociația Corporeanima a închis strada pentru o competiție sportivă dedicată copiilor din cartierul Costeasca. Locuitorii de pe două străzi din Ferentari au renovat o scară de bloc și grădina unei școli din cartier, cu sprijinul Fundației Policy Center for Roma and Minorities.

Fondul Mega Image pentru Comunitate sprijină și în acest an o varietate de proiecte care susţin coeziunea în cadrul comunităților, în jurul unor teme precum spiritul civic, buna vecinătate, ecologia, mâncarea sănătoasă, educația și alte domenii. Grupurile de inițiativă, organizațiile neguvernamentale, precum și locuitorii din București și Ilfov, sunt stimulați în acest fel să colaboreze în proiecte ce readuc oamenilor bucuria de a locui împreună. În acest an, proiectele câștigătoare vor fi alese dintre cele al căror rezultat rămâne și după terminarea proiectului.

Fondul, cu o valoare de maximum 60.000 lei, va fi acordat pentru 6 proiecte câștigătoare care vor fi finanțate cu aproximativ 10.000 lei fiecare. Activităţile finanțate se vor desfășura în București și Ilfov.

Un juriu independent va evalua aplicațiile și va decide care sunt cele 6 proiecte câștigătoare. Juriul este format din persoane cu experiență în domenii legate de implicare socială, comunitate și CSR.

Organizațiile non-profit sau persoanele fizice își vor putea înscrie aplicațiile până la data de 8 octombrie 2014. Selecția are loc până la sfârșitul lunii noiembrie, iar proiectele câștigătoare vor fi făcute publice până la începutul lunii decembrie. Finanțările vor fi acordate pe parcursul lunii decembrie, iar proiectele vor fi puse în practică până în luna iunie 2015.

Calendarul complet, criteriile de eligibilitate, selecție, precum și formularele de aplicaţie sunt disponibile pe site-ul oficial al fondului http://mega-image.fundatiacomunitarabucuresti.ro/.

„Fondul Mega Image pentru Comunitate a reprezentat, pentru noi toți, o primă experiență, o bază pe care vom putea construi mai departe o comunitate unită, coerentă și activă, conștientă de schimbările pe care le poate determina prin acțiunile sale. Suntem încântați că putem, cu sprijinul Fundației Comunitare București, să promovăm și să susținem și în acest an, la a doua ediție, iniţiativa comunităţilor locale din București și Ilfov”, a declarat Raluca Istrate, Sustainability Manager, Mega Image.

Proiectul este dezvoltat de către Fundația Comunitară București, organizator al Swimathon BucureștiThe Big Lunch Bucharest și “8 hours overtime for a good cause”.

Fondată în 1995, Mega Image este cel mai mare lanţ de supermarketuri din România, cu o reţea ce cuprinde 343 de supermarketuri în Bucureşti, Constanţa, Ploieşti, Piteşti, Braşov, Târgovişte şi alte oraşe, sub mărcile Mega Image (174) , Shop&Go (167), AB Cool Food (1) și Mega Drive (1). Parte din Delhaize Group, Mega Image îşi propune să ofere, în fiecare zi, servicii de calitate şi o sortimentaţie de produse hrănitoare, sănătoase, sigure accesibile şi sustenabile.

CATEGORIE
FONDURI NUMITE
CITEȘTE MAI DEPARTE:
S-a lansat aerlive.ro, platforma care măsoară calitatea aerului din București
Din 12 decembrie, bucureștenii pot consulta platforma care măsoară calitatea aerului prin intermediul a zece senzori amplasați în puncte esențiale.
Fundația Comunitară București angajează
Avem patru posturi libere. Aplică și tu!