Lansăm cea de-a doua ediție a programului Sportul pentru Toți!
Postat February 15, 2022
Foto: Diana Păun

Fundația Comunitară București, împreună cu Decathlon România, lansează cea de-a doua ediție a programului ”Sportul pentru toți”, prin deschiderea apelului de proiecte ce vizează reamenajarea sau îmbunătățirea terenurilor și sălilor de sport din școlile gimnaziale și liceele din toate sectoarele Bucureștiului.

Ediția din acest an beneficiază de sprijinul Inspectoratului General al Municipiului București și al Asociației Inginerilor Constructori Proiectanți de Structuri (AICPS),  prin care ingineri voluntari pot oferi păreri avizate cu privire la lucrările de reabilitare/ reamenajare avute în vedere de școlile care aplică cu un proiect.

La program pot aplica școli, asociații de părinți și  organizații non-profit care construiesc proiecte ce fac accesibilă practicarea sportului pentru cât mai mulți elevi bucureșteni prin dezvoltarea și îmbunătățirea infrastructurii sportive a instituțiilor de învățământ din București. Bugetul total disponibil pentru proiectele câștigătoare este de 494.898 de lei (100.000 euro), prin care ne dorim să susținem 6-10 școli și/sau licee din București.

Detaliile complete despre tipul de proiecte eligibile, calendar și procesul de aplicație sunt disponibile pe site-ul programului Sportul pentru Toți.

Termenul limită de depunere a propunerii de proiect este 25 aprilie 2022, orele 18:00. Proiectele vor fi desemnate câștigătoare în urma unui proces de selecție în mai multe etape: preselecția ideilor de proiect în baza criteriilor de eligibilitate, selecția realizată de către un juriu independent și interviuri cu aplicanții de pe lista scurtă, dacă va fi necesar.

Din juriul acestei ediții fac parte: Teodora Bentz, Inspector Școlar General Adjunct în cadrul Inspectoratului Școlar al Municipiului București; Bogdan Buzăianu, director în relația cu terții în cadrul Asociației Inginerilor Proiectanți de Structuri; Cosmina Mironov: lector universitar dr. Facultatea de Psihologie și Științele Educației, membru al asociaței Comunitatea Educație pentru Științe; Iulia Mitran, CSR lead la Decathlon România; Virgil Stănescu, fost căpitan al echipei naționale de baschet, Președinte Steaua București; Raul Turcu, Inginer structurist, Head of Projects at We stop fire. 

CATEGORIE
SPORTUL PENTRU TOȚI
CITEȘTE MAI DEPARTE:
Finanțăm 17 burse din Fondul de burse pentru robotică și programare ING Hubs
Cele 17 solicitări de burse provin din 12 localități din țară. 14 sunt aplicații de echipă și 3 individuale.