OPORTUNITATE DE CERCETARE PENTRU STUDENȚI LA SOCIOLOGIE, ANTROPOLOGIE ȘI JURNALISM
Postat June 15, 2017
Foto: FCB

Fundația Comunitară București (FCB) a lansat Vital Signs București, prima cercetare care colectează date publice din 12 domenii importante ale orașului. Construită pe baza unei metodologii folosite de fundațiile comunitare la nivel internațional, cercetarea surprinde situația calității vieții în București pe 12 domenii: populație, mediu, economie locală, muncă, mobilitate, siguranță, decalajul dintre bogați și săraci, locuire, educație, sănătate, artă și cultură, apartenență.

Pe baza datelor obținute în cercetarea Vital Signs București, FCB a selectat 3 domenii cheie, în care se va implica în perioada următoare: (1) educația și rolul comunității în influențarea rezultatelor școlare; (2) prevenția în sănătate și stil de viață sănătos și (3) apartenența la comunitate.

Căutăm între 3 și 6 studenți la sociologie și/sau antropologie și 3 studenți la jurnalism, care vor lucra în 3 echipe mixte pentru a ne ajuta să înțelegem mai bine nevoile și oportunitățile de acțiune în cele 3 domenii de mai sus. Sub coordonarea și cu sprijinul nostru logistic, echipele de studenți vor lucra pentru construirea unor studii de caz, cu date calitative, precum:

  1. Școala 136 (Ferentari) – interviuri cu părinți, profesori, copii, organizatori și voluntarii care lucrează la Centrul de educație alternative din Ferentari și/sau Școala Ferdinand (Gara Obor) – interviuri profesori, copii, părinți, Asociația România în Tranziție, care lucrează cu școala pentru grădina școlii;
  2. Interviuri la un cabinet de medicină de familie de cartier/mini-clinică de cartier și cu câțiva locuitori ai zonei respective pentru a înțelege ce înseamnă prevenția și stilul de viață sănătos pentru ei;
  3. Interviuri cu membri din grupuri de inițiativă civică sau interviuri cu câtiva donatori individuali de-ai noștri pentru a afla mai multe despre cum se raportează bucureștenii la cartierul în care locuiesc, și ce-i face pe oameni să doneze/să se implice într-o organizație sau în rezolvarea unei probleme.

Estimăm că perioada de cercetare  va fi de aproximativ  10 zile de lucru, în intervalul 17 iulie – 18 august 2017. Dacă vă place și lucrăm bine împreună, după această perioadă vom oferi 3  burse pentru continuarea colaborării.

Dacă vreți să participați, vă rugăm să ne spuneți pe scurt (maximum jumătate de pagină) de ce ați vrea să vă implicați în acest demers.  Așteptăm mesajele voastre la  cristina@fundatiacomunitarabucuresti.ro până pe 28 iunie.

Mulțumim,

Echipa FCB

 

CATEGORIE
FUNDAȚIA COMUNITARĂ BUCUREȘTI
CITEȘTE MAI DEPARTE:
Finanțăm 17 burse din Fondul de burse pentru robotică și programare ING Hubs
Cele 17 solicitări de burse provin din 12 localități din țară. 14 sunt aplicații de echipă și 3 individuale.