Patru proiecte sunt pe lista scurtă pentru finanțare prin Programul Sportul pentru toți, pilonul Educație prin Sport
Postat June 2, 2021
Foto: Decathlon HU

Pe 10 mai am închis runda de aplicații pentru pilonul Educație prin Sport al programului Sportul pentru toți. Am primit 16 propuneri de proiecte eligibile de reamenajare a terenurilor sau sălilor de sport din școli și licee bucureștene.

Toate cele 16 propuneri de proiecte au fost evaluate de juriul programului și patru dintre ele se află pe o listă scurtă de proiecte considerate spre finanțare. Înainte de luarea deciziilor finale, cele patru școli și licee au fost invitate să ofere extra clarificări și să-și optimizeze bugetele pe priorități pentru a face reamenajările de terenuri/săli de sport funcționale. Bugetul însumat al celor patru proiecte este de 305,896 lei.

Bugetul total al pilonului Educație prin sport este de 243.500 lei.

Propunerile de proiecte aflate pe lista scurtă sunt din partea următoarelor școli și licee din București:

1. Școala Gimnazială nr.150, sector 5
  2. Colegiul Tehnic de Poștă și Telecomunicații ”Gheorghe Airinei”, sector 6
  3. Școala Gimnazială Specială pentru deficienți de vedere, sector 2
  4. Școala Gimnazială nr.129, sector 4

Proiecte sunt evaluate de un juriu din care fac parte Raul Turcu – Head of Projects at We stop fire, Owner RPM Engineering, Luciana Denisa Trăistaru – Inspector Școlar pentru Activități Extrașcolare la ISMB, Virgil Stănescu – Președinte Club Steaua CSM EximBank, care evoluează în Liga Națională, Cosmina Mironov – Conferențiar universitar dr. la Facultatea de Psihologie și Științele Educației, membră a grupului de inițiativă ”Comunitatea Educație pentru Științe”, Bogdan Dorobanț – Project/CSR leader la Decathlon România.

“Sportul pentru toți”, programul inițiat de Fundația Comunitară București împreună cu Decathlon România, pune în mișcare comunități prin crearea unor condiții și contexte pentru ca bucureștenii de toate vârstele să poată practica sport din plăcere și în condiții de siguranță.

FUNDAȚIA COMUNITARĂ BUCUREȘTI
18 proiecte sunt eligibile pentru Programul Inclusiv în cartier
Pe 10 iunie am închis runda de aplicații pentru Programul Inclusiv în cartier, și am primit 18 propuneri de proiecte.
Patru proiecte, aflate pe lista scurtă pentru finanțare, au fost invitate să ofere clarificări și să-și optimizeze bugetul pe priorități.