În ultimele săptămâni, proiectele aflate pe lista scurtă pentru finanțare în cadrul ediției din acest an a programului Sportul pentru Toți au trecut printr-o etapă de detalieri, clarificări și optimizare de bugete.
Echipa Fundației Comunitare București a vizitat școlile, a transmis recomandările juriului, a oferit consultanță privind lucrările de amenajare și procesul de deschidere a terenurilor către comunitatea de cartier.
Școlile care au aplicat pentru finanțările ce includ (re)amenajarea terenurilor sportive, au lucrat cu sprijinul lui Cosmin Roșu, inginer structurist voluntar din partea Asociației Inginerilor Constructori Proiectanți de Structuri (A.I.C.P.S.) pentru a se asigura că toate nevoile tehnice sunt luate în calcul în propunerile finale de proiecte.
Cele două școli care au aplicat pentru finanțarea de proiect de curatoriere a deschiderii terenului sportiv (deja amenajat în edițiile trecute ale programului Sportul Pentru Toți) către comunitatea de cartier, au rafinat planurile lor de activități sportive.
Ne bucurăm să anunțăm că, după această ultimă etapă din procesul de jurizare, putem susține financiar atât nevoile de amenajare a terenurilor sportive a 3 școli, dar și proiecte pentru deschiderea a 2 școli pentru a organiza activități sportive cu comunitatea de cartier. Bugetul total pentru acest an al programului Sportul pentru Toți este de 811.153 de lei, prin care vor fi finanțate următoarele proiecte:
Pentru că o finanțare medie, în valoare de 125.000 de lei a rămas nealocată în București, juriul a luat decizia de a realoca aceste fonduri pentru o școală din Iași, unde programul Sportul pentru Toți este la prima ediție și mai multe școli erau aflate pe lista de rezervă a programului.
Prin ediția din acest an a programului Sportul pentru Toți, 3.243 de elevi din 2 sectoare ale Bucureștiului vor avea în noul an școlar o infrastructură de practicare a educației fizice și sportului mai bună.
În plus, școlile susținute vor face eforturi pentru a-și deschide mai larg porțile către comunitățile locale și comunitatea școlară mai largă odată cu reamenajările, aproximativ 3000 de oameni vor beneficia de posibilitatea de a participa la activități sportive în aer liber în curtea școlilor, organizate prin aceste finanțări.
Mulțumim foarte mult membrilor de juriu din acest an pentru tot timpul dedicat evaluării proiectelor! Din juriu au făcut parte: Bogdan Buzaianu – director în relația cu terții în cadrul Asociației Inginerilor Constructori Proiectanți de Structuri; Iulia Mitran – Corporate Social Responsibility Manager la Decathlon România; Oana Koulpy – Co-fondatoare a Club Sportiv Ocazional și Brand Manager în cadrul Federației Române de Fotbal, Virgil Stanescu – Președintele clubului Steaua CSM EximBank, Președinte Sports HUB și Vice-President CEO Clubs și Raul Turcu – Head of Projects at We stop fire, Owner RPM Engineering.
Mulțumim și tuturor școlilor și liceelor care au aplicat la program și ne-au permis să vedem nivelul nevoilor de reamenajare a terenurilor din instituțiile de învățământ bucureștene și gradul de deschidere a acestora către comunitatea de cartier!
—————–
Programul ”Sportul pentru toți”, inițiat de Fundația Comunitară București împreună cu Decathlon România, urmărește crearea unor condiții mai bune pentru practicarea sportului din plăcere și în siguranță. Până în prezent, acest program a fost implementat în colaborare cu alte 3 Fundații Comunitare, acoperind 12 localități și sectoare. Cu un buget total de 2.368.000 de lei, 32 de școli au avut oportunitatea de a-și amenaja sau reabilita facilitățile sportive (terenuri în aer liber sau săli de sport) și peste 35.000 de elevi se bucură anual de spații atractive și favorabile practicării sportului. Pentru majoritatea școlilor, acestea au fost primele renovări și investiții în facilități sportive din ultimii zece ani.
În 2024, programul își continuă această misiune prin dezvoltarea și îmbunătățirea infrastructurii sportive din instituțiile de învățământ și prin organizarea de activități sportive extracurriculare pentru comunitatea locală de copii și tineri. Astfel, sportul devine accesibil pentru cât mai mulți elevi din București și din țară și se întreține un stil de viață sănătos și o legătură mai puternică între tineri și mișcare.