PENTRU ALEX, O PETRECERE DE CRĂCIUN S-A TRANSFORMAT ÎN BURSĂ
Postat February 27, 2017
Foto: Lucian Muntean

Pentru mulți copii talentați și cu performanțe, sportul este și o modalitate de dezvoltare personală – le construiește disciplină fizică și mentală, învață să muncească pentru ceea ce-și doresc și au mai multă încredere de sine. Performanța în sport implică investiții și eforturi continue și pentru copii și pentru părinții lor. Pe mulți îi pierdem pe parcurs pentru că părinții lor susțin din ce în ce mai greu costurile mari ale practicării unui sport de performanță, în lipsa unui sprijin intituționalizat sau a unor politici publice în domeniu.

Alex se trezește în fiecare dimineață la 6:45. Până la 14:00 este la școală, iar apoi merge la antrenament.

Sunt ani de zile de când urmează același program, dar spune că nu se plictisește.Este fascinat de faptul că în fiecare zi descoperă ceva nou. Din când în când, programul lui începe la 3 sau 4 dimineața. Mai merge cu mama lui să o ajute la curățenie și să strângă peturi și doze de aluminiu. Așa reușesc să mai facă rost de bani ca să completeze veniturile familiei.

„Alexandru Bamboi este, la 14 ani, multiplu campion național la karate. Locuiește în comuna Chiajna, la 12 kilometri de București, și face acest drum de fiecare dată când are antrenament.

Acolo, pe tatami, e un sportiv tăcut și ambițios pe care ceilalți copii îl consideră un model. Are centură maro și anul viitor va da examen pentru centura neagră, la care visează de 4 ani încoace.” (fragment luat din articolul publicat în PressOne ).

Prima dată când am interacționat mai mult cu Alex Bamboi a fost în 2015. S-a numărat printre bursierii programului Mobilizăm excelența. A primit 8.500 de lei pentru performanța în karate.

Apoi, la petrecerea de Crăciun a Tech Hub (2016), Aura, colega noastră care se ocupă de fundraising, a fost invitată de Ioana Nistorescu să prezinte sistemul nostru prin care oamenii pot dona pentru povestea lui Alex. Fundația Comunitară București oferă donatorilor un sistem transparent care ușurează acordarea de burse și granturi în comunitate.

Banii pentru Alex au fost strânși la petrecerea de Crăciun de la Tech Hub. S-au adunat 32.500 de lei de la donatori individuali și companii. De exemplu, CyberGhost, una dintre firmele partenere cu Tech Hub, a contribuit cu 25.000 de lei.

Jumătate dintre banii strânși îi vor ajuta pe Alex și pe mama lui să plătească o parte din creditul pe care l-au făcut pentru a-și lua o garsonieră în Chiajna, iar jumătate se transformă în bursă sportivă pe o perioadă de doi ani care îl vor ajuta să-și acopere cheltuieli precum:

  • cheltuieli de studiu/antrenament;
  • cheltuieli cu echipamente;
  • cheltuieli de transport și participare la competiții/cantonamente;
  • alte cheltuieli directe legate de menținerea performanței (vitamine, ședinte de masaj etc.);

Îi urăm mult spor lui Alex și rezultatele pe care și le dorește 🙂

 

 

CATEGORIE
FUNDAȚIA COMUNITARĂ BUCUREȘTI
CITEȘTE MAI DEPARTE:
S-a lansat aerlive.ro, platforma care măsoară calitatea aerului din București
Din 12 decembrie, bucureștenii pot consulta platforma care măsoară calitatea aerului prin intermediul a zece senzori amplasați în puncte esențiale.
Fundația Comunitară București angajează
Avem patru posturi libere. Aplică și tu!