PESTE 50 DE VOLUNTARI PROFESIONIȘTI ÎȘI DONEAZĂ O SEARĂ DE LUCRU LA 8 HOURS OVERTIME FOR A GOOD CAUSE
Postat March 26, 2015
Foto: FCB

La București, 8 hours overtime for a good cause este organizat pentru a doua oară de Fundația Comunitară București împreună cu un grup de voluntari profesioniști, cu experiență în project management, evenimente sportive și filantropie.

Cele 9 organizații non-profit prezente în acest an au fost selectate în urma unui apel de proiecte și sunt: Fundația PACT – Video cu impact, Fundația Noi Orizonturi – Tabără de educație prin aventură – VIAȚA, SSSP/O masă caldă – O masă caldă București, Asociația ProVita – Sistem de gestiune donatori și management de voluntari, Fundația Special Olympics – Strategie de fundraising, Centrul de Resurse pentru participare publică (CeRe) – identitate pentru programul PAS (Permanent Advocacy Service), Fundația Policy Center for Roma and Minorities (PCRM) – website “facelift”, Asociația “De-a arhitectura” – De-a arhitectura pe net, Fundația Comunitară București – strategie pentru creșterea donațiilor individuale la Swimathon.

Mai mult de 120 de voluntari profesioniști au aplicat pentru a sprijini organizațiile să își rezolve proiectele. Fiecare proiect va avea în seara de lucru peste program o echipă interdisciplinară formată din 5 experți, un project manager și un reprezentant al organizației beneficiare. Pentru eficiență, echipele vor lucra pe baza documentației pregătite din timp de organizație și structurate cu ajutorul unui mentor, expert în domeniul proiectului.

„8 hours overtime for a good cause” este o întâlnire de lucru între profesioniști din diferite domenii și ONG-uri care necesită suport și consiliere profesională pentru o mai bună desfășurare a activităților și pentru creșterea capacității organizației. În loc să cerem bani pentru cauzele din comunitate, cerem profesioniștilor să doneze o seară din timpul lor cu ceea ce au mai de valoare – experiența profesională.

Evenimentul are loc simultan în București, Bacău, Cluj, Iași, Sibiu, Ploiești, Brașov și Sfântu-Gheorghe, dar și în alte orașe din lume, pe 27 martie, de la 7 seara până la 3 dimineața. La București, el are loc la American International School of Bucharest și este găzduit de prezentatoarea de televiziune Melania Medeleanu.

Sponsorii acestei ediții sunt: Orange România, Deloitte și Eyes Open. La nivel național, programul este sprijinit de rețeaua de fundații comunitare și finanțat de Asociația pentru Relații Comunitare. Evenimentul din 27 martie este realizat cu sprijinul: Pepsico România,CafeterieElectronic Arts RomaniaAmerican International School, Galantom, AIMS și Dale Carnegie Training România.

În 2014, evenimentul de la București a adunat 9 echipe de voluntari specialiști care au rezolvat 9 teme punctuale propuse de organizații non-profit. Implicarea voluntară a facilitatorilor, voluntarilor și a organizațiilor a însumat peste 600 de ore, adică 15 săptămâni de lucru ale unui angajat cu normă întreagă. Evenimentul a fost organizat pentru prima dată acum zece ani la Amsterdam.

Pentru mai multe informații despre programul din România, vizitați www.8-i.ro, și despre programul internațional, vizitați: www.8-i.org.

Fundaţia Comunitară Bucureşti investeşte timpul, banii şi energia bucureştenilor pentru a crea comunităţi în care să ne simţim ca acasă. Organizaţia colectează fonduri de la afaceri locale şi persoane particulare, pentru a finanţa proiecte care stimulează iniţiativa şi aduc oamenii împreună în comunităţi. Fundaţia Comunitară Bucureşti s-a înfiinţat în 2011 şi este parte dintr-o mişcare naţională, alături de alte unsprezece fundaţii comunitare din țară. Pentru mai multe detalii, vizitați: www.fundatiacomunitarabucuresti.ro.

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm contactați:

Delia Grigoroiu-Coordonator de comunicare, Fundația Comunitară București

E-mail: delia.grigoroiu@fundatiacomunitarabucuresti.ro

Telefon: 0749.951.753

 

CATEGORIE
VOLUNTARIAT
CITEȘTE MAI DEPARTE: