Platforma de mediu pentru București anunță proiecte finanțate în runda II
Postat October 17, 2022
Foto: FCB

București, 18 octombrie 2022: Fundația Comunitară București, împreună cu ING Bank România și FAN Courier, anunță finanțarea a patru proiecte din comunitate, care susțin creșterea calității spațiilor verzi din București. Bugetul de 500.000 de lei alocat pentru cea de-a doua rundă de finanțare merge către: facilitarea accesului de vizitare a Pajiștii Petricani, amenajarea grădinii Institutului Oncologic ”Prof. Dr. Al. Trestioreanu”, amenajarea de grădini de blocuri în cartierele Titan și Floreasca. 

Lista proiectelor selectate pentru finanțare:

  • Asociația Parcul Natural Văcărești – „Natura dintre blocuri” își propune să faciliteze vizitarea Pajiștii Petricani (zona Tei-Romsilva) prin amenajarea unui traseu tematic, să documenteze alte 5 noi zone (din cele aflate în proprietate publică) și să inițieze formarea unei comunități de practică care să susțină, pe termen lung, integrarea biodiversității în planificarea și administrarea urbană și să transforme modul în care ne raportăm la zonele naturale semi-sălbatice din orașe. Proiectul va primi o finanțare de 236.000 lei.
  • Asociația P.A.V.E.L – „Grădina cu Povești” își propune să amenajeze o grădină terapeutică și multisenzorială pe care în curtea Institutului Oncologic ”Prof. Dr. Al. Trestioreanu” București. Un teren viran și arid, aflat chiar în fața secției de Oncopediatrie. Grădina va fi amenajată pe o suprafață de 1.143 mp, pentru restabilirea echilibrului dintre impactul negativ al bolii oncologice și nivelul de anxietate al pacientului spitalizatProiectul va primi o finanțare de 122.400 lei.
  • Asociația Culturalis – „ROOTS – Grădini urbane” își propune să stimuleze conștiința civică a locuitorilor din sectorul 3 pentru a contribui la creșterea biodiversității urbane, prin amenajarea a două grădini de bloc, fiecare cu stație proprie de compostare, și derularea de ateliere educative pentru a apropia comunitatea de natură, toate acestea prin implicarea vecinilor și a autorităților locale. Cele două spații vor deveni centre de învățare și împărtășire de experiență, astfel încât modelul să fie replicat și în alte grădini de bloc. Proiectul va primi o finanțare de 62.500 lei.
  • Grupul de inițiativă Floreasca Civică – „Împreună în grădina de lângă bloc” își propune să reamenajeze spațiile verzi dintre blocuri, din curtea școlii, a grădiniței și din fața dispensarului din cartierul Floreasca, în același timp să organizeze acțiuni de împădurire pe malul lacului din imediata apropiere a Căii Floreasca. Proiectul va primi o finanțare de 83.580 lei.

Organizațiile și grupul de inițiativă selectate au 12 luni la dispoziție să își pună proiectele în practică. După această perioadă, ele vor fi evaluate și pot primi finanțare pe termen mai lung, fără a intra într-o nouă competiție de proiecte.

Mulțumim membrilor de juriu care au evaluat și selectat proiectele: Serge Offers – Chief Financial Officer, ING Bank Romania; Magda Popescu – Director Executiv, Fundația FAN Courier; Mircea Ilie – Sustainability Leader, IKEA România;  Alex Oprița – Coordonator al Platformei de Mediu pentru București, Fundația Comunitară București și Mihaela Chiriță – Directorul Direcției de Mediu din cadrul Primăriei Municipiului București;

———————

Acest apel de proiecte este finanțat de ING Bank România și FAN Courier și face parte dintr-un program mai amplu, Platforma de mediu pentru București, inițiat de Fundația Comunitară București împreună cu ING Bank România. Acesta urmărește dezvoltarea participativă a unei viziuni comune de mediu pentru oraș a stakeholderilor implicați în domeniu (organizații non-profit și grupuri de cetățeni, autorități publice locale și centrale, companii etc) pornind de la date, probleme și soluții care pot fi scalate.

CATEGORIE
PLATFORMA DE MEDIU PENTRU BUCUREȘTI
CITEȘTE MAI DEPARTE: