Șapte proiecte sunt pe lista scurtă pentru finanțare prin a doua ediție a programului Sportul pentru toți
Postat May 26, 2022
Foto: Fundația Comunitară București

Cea de-a doua ediție a programului Sportul pentru Toți și-a închis apelul de aplicații pe 26 aprilie. Am primit 19 propuneri de proiecte eligibile de reamenajare a terenurilor sau sălilor de sport din școli și licee bucureștene. Juriul a evaluat cele 19 propuneri și a ajuns la o listă scurtă de proiecte pe care le are în vedere pentru finanțare.

Pe lista scurtă se regăsesc primele 7 clasate propuneri de proiect.  Înainte de luarea deciziilor finale, cele șapte școli și licee sunt invitate să ofere câteva clarificări și să-și optimizeze bugetele pe priorități pentru a face reamenajările de terenuri/săli de sport funcționale. Bugetul însumat al celor șapte proiecte este de 612,136 lei.

Bugetul total al programului Sportul pentru Toți pentru acest an este de 494.898 lei.

Propunerile de proiecte aflate pe lista scurtă sunt din partea următoarelor școli și licee din București:

  1. Școala Gimnazială nr. 79, sector 4
  2. Colegiul Tehnic de Poștă și Telecomunicații ”Gheorghe Airinei”, sector 6
  3. Școala Gimnazială nr. 198 ”Regina Maria”, sector 6
  4. Colegiul Național Elena Cuza, sector 6
  5. Școala Gimnazială nr 39, sector 2
  6. Liceul cu program sportiv Mircea Eliade, sector 6
  7. Școala Gimnazială Specială nr. 1, sector 2

Lista finală de câștigători va fi anunțată pe 1 iunie.

Proiecte sunt evaluate de un juriu din care fac parte Teodora Bentz  – Inspector Școlar General Adjunct în cadrul Inspectoratului Școlar al Municipiului București,  Cosmina Mironov – Conferențiar universitar dr. la Facultatea de Psihologie și Științele Educației – Universitatea București, membră a grupului de inițiativă ”Comunitatea Educație pentru Științe”, Iulia Mitran – Project/CSR leader la Decathlon România,  Bogdan Buzăianu – director în relația cu terții în cadrul Asociației Inginerilor Proiectanți de Structuri,  Virgil Stănescu – Președinte Sports HUB, fost jucător român de baschet, Raul Turcu – Head of Projects at We stop fire, Owner RPM Engineering.

“Sportul pentru toți”, programul inițiat de Fundația Comunitară București împreună cu Decathlon România, pune în mișcare comunități prin crearea unor condiții și contexte pentru ca bucureștenii de toate vârstele să poată practica sport din plăcere și în condiții de siguranță.

CATEGORIE
SPORTUL PENTRU TOȚI
CITEȘTE MAI DEPARTE: