Șapte școli și licee vor fi finanțate în cadrul ediției din acest an a programului Sportul pentru Toți
Postat June 2, 2022
Foto: Diana Paun

În ultimele zile, cele șapte proiecte aflate pe lista scurtă pentru finanțare în cadrul ediției din acest an a programului Sportul pentru Toți au trecut printr-o etapă de clarificări și optimizare de bugete. Ne bucurăm să anunțăm că, după această ultimă etapă din procesul de jurizare, putem susținem financiar nevoile tuturor celor șapte instituții de învățământ.

Mulțumiri merg către Decathlon România, care a suplimentat bugetul total al fondului pentru a putea susține în întregime nevoile de reamenajare. Astfel bugetul total pentru acest an al programului Sportul pentru Toți a ajuns la 503.888 lei, prin care vor fi finanțate următoarele proiecte:

  1. Reamenajarea sălii de sport a Școlii Gimnaziale nr. 79, sector 4 cu o finanțare de 44.461 lei.  Asociația de părinți din școală contribuie cu o co-finanțare de 88.921 lei. 
  2. Reamenajarea celui de-al doilea teren de sport al Colegiului Tehnic de Poștă și Telecomunicații ”Gheorghe Airinei”, sector 6 cu o finanțare de 49.815 lei. Colegiul contribuie cu 6.390 lei pentru decopertarea terenului, achiziția și montajul stâlpilor și fileului de volei.
  3. Amenajarea unei piste de alergare, a unei gropi de nisip și reabilitarea sălii de sport la Școala Gimnazială nr. 198 ”Regina Maria”, sector 6 cu o finanțare de 47.358 lei. Școala contribuie cu alți 3.000 lei.
  4. Reamenajarea sălii de sport a Colegiului Național Elena Cuza, sector 6 cu o finanțare de 68.244 lei.
  5. Reamenajarea terenului de sport de la Școala Gimnazială nr 39, sector 2 cu o finanțare de  144.210 lei. Școala contribuie cu costurile administrative de implementare a proiectului.
  6. Reamenajarea sălii de sport a Liceului cu program sportiv Mircea Eliade, sector 6 cu o finanțare de 84.859 lei. Școala contribuie cu costurile administrative de implementare a proiectului.
  7. Reamenajarea sălii de sport și a sălii de kinetoterapie de la Școala Gimnazială Specială nr. 1, sector 2 cu o finanțare de 64.940 lei. Școala contribuie cu achiziția a două panouri de baschet.

Prin ediția din acest an a programului Sportul pentru Toți, 8442 de elevi din 3 sectoare ale Bucureștiului vor avea în noul an școlar o infrastructură de practicare a educației fizice și sportului mai bună. În plus, școlile susținute vor face eforturi pentru a își  deschide mai larg porțile către comunitățile locale și comunitatea școlară mai largă odată cu reamenajările.

Mulțumim foarte mult membrilor de juriu din acest an pentru tot timpul dedicat evaluării proiectelor!  Din juriu au făcut parte Teodora Bentz  – Inspector Școlar General Adjunct în cadrul Inspectoratului Școlar al Municipiului București,  Cosmina Mironov – Conferențiar universitar dr. la Facultatea de Psihologie și Științele Educației – Universitatea București, membră a grupului de inițiativă ”Comunitatea Educație pentru Științe”, Iulia Mitran – Project/CSR leader la Decathlon România,  Bogdan Buzăianu – director în relația cu terții în cadrul Asociației Inginerilor Proiectanți de Structuri,  Virgil Stănescu – Președinte Sports HUB, fost jucător și căpitan al naționalei de baschet, Raul Turcu – Head of Projects at We stop fire, Owner RPM Engineering.

Mulțumim și tuturor celor 19 școli și licee care au aplicat la program și ne-au permis să vedem nivelul nevoilor de reamenajare a terenurilor și sălilor de sport din instituțiile de învățământ bucureștene!

—————–

“Sportul pentru toți”, programul inițiat de Fundația Comunitară București împreună cu Decathlon România, urmărește crearea unor condiții și contexte mai bune pentru ca bucureștenii să poată practica sport din plăcere și în siguranță. În 2022, facem din nou echipă pentru a oferi copiilor și tinerilor facilități sportive atractive în școli și licee, pentru o creștere sănătoasă.

CATEGORIE
SPORTUL PENTRU TOȚI
CITEȘTE MAI DEPARTE:
Finanțăm 17 burse din Fondul de burse pentru robotică și programare ING Hubs
Cele 17 solicitări de burse provin din 12 localități din țară. 14 sunt aplicații de echipă și 3 individuale.