Sportul pentru Toți: 19 proiecte intră în etapa de jurizare
Postat April 29, 2022
Foto: Diana Păun

Săptămâna aceasta, pe 26 aprilie, am închis runda de aplicații pentru cea de-a doua ediție a programului Sportul pentru Toți. Am primit 19 propuneri de proiecte de reamenajare a terenurilor/ sălilor de sport din școli și licee din toate sectoarele bucureștene, cu un buget însumat de 1.791.279 de lei.

Bugetul total al ediției din acest an Sportul pentru Toți este de 494.898 de lei (100.000 euro), astfel încât juriul va avea o misiune grea în selectarea acelor proiecte ce vor primi finanțare.

Propunerile de proiecte primite sunt din partea următoarelor școli și licee din București:

1. Colegiul Tehnic de Poștă și Telecomunicații Gheorghe Airinei, sector 6
  2. Școala Gimnazială Specială Nr. 1, sector 2
  3. Școala Gimnazială nr. 79, sector 4
  4. Scoala Gimnaziala nr. 165, sector 4
  5. Școala Gimnazială nr. 198 “Regina Maria “, sector 6
  6. Școala Gimnazială nr. 39, sector 2
  7. Colegiul Economic A.D. Xenopol, sector 2
  8. Școala Gimnazială nr. 188, sector 5
  9. Liceul cu Program Sportiv Mircea Eliade (2 propuneri de proiect), sector 6
  10. Liceul Tehnologic Special ”Regina Elisabeta”, sector 3
  11. Școala Gimnazială nr. 131, sector 5
  12. Colegiul Național Elena Cuza, sector 6
  13. Școala Gimnazială nr. 108, sector 4
  14. Școala Gimnazială nr. 184, sector 1
  15. Școala Gimnazială nr. 181, sector 1
  16. Școala Gimnazială nr. 143, sector 5
  17. Liceul Teoretic Ion Barbu, sector 5
  18. Școala Gimnazială Nr. 146 “I. G. Duca”, sector 5

Toate cele 19 propuneri de proiecte vor fi evaluate de juriul programului în perioada următoare, urmând ca pe 1 iunie să anunțăm proiectele ce vor primi finanțare. În cazul în care va fi necesar în luarea deciziilor de finanțare, juriul are opțiunea de a invita coordonatorii proiectelor de pe o listă scurtă la interviuri sau de a le cere clarificări.

Din juriul acestei ediții Sportul pentru toți fac parte: Teodora Bentz – Inspector Școlar General Adjunct în cadrul Inspectoratului Școlar al Municipiului București, Bogdan Buzăianu – director în relația cu terții în cadrul Asociației Inginerilor Proiectanți de Structuri, Cosmina Mironov – conferențiar universitar dr. la Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Iulia Mitran – CSR lead la Decathlon România, Virgil Stănescu – președintele clubului Steaua CSM EximBank, care evoluează în Liga Națională, Raul Turcu – Head of Projects at We stop fire, Owner RPM Engineering.

Am dori să mulțumim pe această cale tuturor inginerilor – voluntari din cadrul Asociației Inginerilor Proiectanți de Structuri, care au ajutat cu sfaturi și expertiză școlile aplicante.

“Sportul pentru toți”, programul inițiat de Fundația Comunitară București împreună cu Decathlon România, urmărește crearea unor condiții și contexte pentru ca bucureștenii să poată practica sport din plăcere și în condiții de siguranță. În 2022, facem din nou echipă pentru a oferi copiilor și tinerilor facilități sportive atractive în școli și licee, pentru o creștere sănătoasă.

SPORTUL PENTRU TOȚI