Sprijinim patru școli să-și reamenajeze infrastructura sportivă prin programul ”Sportul pentru toți”
Postat June 17, 2021
Foto: Decathlon HU

După etapa de clarificări și optimizare de bugete, anunțăm cu bucurie că susținem financiar cele trei școli gimnaziale și un colegiu tehnic, din 4 sectoare ale Bucureștiului,  intrate pe lista scurtă după evaluare.

Mulțumim Decathlon că a suplimentat bugetul total al fondului pentru a putea susține în întregime nevoile de reamenajare. Astfel bugetul total al pilonului Educație prin Sport a ajuns la 250.254 lei.

Susținem următoarele proiecte:

  1. Reamenajarea sălii de sport a Școlii gimnaziale nr.150, sector 5 cu o finanțare de 57.563 lei. Asociația de părinți din școală contribuie cu o co-finanțare de 31.028 lei.
  2. Reamenajarea unuia dintre cele două terenuri de sport ale Colegiului Tehnic de Poștă și Telecomunicații ”Gheorghe Airinei”, sector 6 cu o finanțare de 78.114 lei.
  3. Reamenajarea terenului de sport al Școlii gimnaziale speciale pentru deficienți de vedere, sector 2 cu o finanțare de 60.827 lei.
  4. Reamenajare unor elemente din sala de sport a Școlii Gimnaziale nr.129, sector 4, cu o finanțare de 53.750 lei.

Prin program, 2579 de elevi din 4 sectoare ale Bucureștiului vor avea în noul an școlar o infrastructură de practicare a educației fizice și sportului mai bună. În plus, școlile susținute sunt deja deschise sau își  vor deschide mai larg porțile către comunitățile locale și comunitatea școlară mai largă odată cu reamenajările.

Mulțumim membrilor de juriu pentru timpul pe care l-au pus în evaluarea proiectelor!  Din juriu au făcut parte Raul Turcu – Head of Projects at We stop fire, Owner RPM Engineering, Luciana Denisa Trăistaru – Inspector Școlar pentru Activități Extrașcolare la ISMB, Virgil Stănescu – Președinte Club Steaua CSM EximBank, care evoluează în Liga Națională, Cosmina Mironov – Conferențiar universitar dr. la Facultatea de Psihologie și Științele Educației, membră a grupului de inițiativă ”Comunitatea Educație pentru Științe”, Bogdan Dorobanț – Project/CSR leader la Decathlon România.

Mulțumim și tuturor celor 16 școli și licee care au aplicat la program și ne-au permis să vedem nivelul nevoilor de reamenajare a terenurilor și sălilor de sport din instituțiile de învățământ bucureștene!

—————–

“Sportul pentru toți”, programul inițiat de Fundația Comunitară București împreună cu Decathlon România, pune în mișcare comunități prin crearea unor condiții și contexte pentru ca bucureștenii de toate vârstele să poată practica sport din plăcere și în condiții de siguranță.

 

CATEGORIE
SPORTUL PENTRU TOȚI
CITEȘTE MAI DEPARTE: