”Nu întotdeauna trebuie să așteptăm autoritățile sa facă lucruri, putem fi noi înșine exemple permanente.”
Postat December 28, 2022
Foto: Bogdan Dincă

Care este relația ta cu Bucureștiul acum?

București este orașul în care mi-am petrecut copilăria, adolescența, maturitatea și în care îmi voi petrece bătrânețea. Multe locuri din acest oraș marchează pentru mine momente semnificative din viața, devenind o constantă în viața mea. Derdelușul copilăriei de la ”Scăricică”, așa cum numeam noi atunci, în anii 80, actualele ”Scări ale Fericirii” din Cotroceni, prima zi de școală la Școala nr. 56 , anii de liceu în Caragiale și studenția la Politehnică, prima mea iubire și ziua în care am devenit mamă, descoperirea pasiunii pe care o am pentru misiunea CONIL, acestea sunt parte din  momentele speciale  pe care Bucureștiul meu mi le-a oferit. 

Ce te motivează să continui să te implici în relația ta cu orașul?

Ceea ce mă motivează să mă implic în continuare este datoria mea ca bucureștean de a contribui către o schimbare pozitivă. Din dorința de a îmbunătății condițiile de trai în București, consider că este important ca fiecare dintre noi să ne implicăm, pe cât posibil, în activități care sa îl mențină curat, primitor, cald. 

Când nu îți place ceva, cum te mobilizezi să schimbi lucruri? Ai niște pași sau niște gînduri pe care le folosești?

În general, îmi place să îmi setez obiective. Dacă îmi propun ca de azi să încep să reciclez, atunci îmi voi seta obiective pe care să le pot atinge. Spre exemplu, pentru a nu-mi pierde motivația în încercarea de a recicla, îmi voi propune ca în fiecare săptămână să reciclez cel puțin 20 de sticle de plastic, 5 cutii de carton și 5 sticle de sticlă.

De ce ar trebui să se implice oamenii care locuiesc în București când nu le place ceva?

Consider că fiecare locuitor al Bucureștiului trebuie să se implice pentru a îmbunătăți condițiile de trai pentru ca, în final, mediul în care trăim ne defineste viața. Cred că nu întotdeauna trebuie să așteptăm autoritățile sa facă lucruri, putem fi noi înșine exemple permanente. 

CATEGORIE
FUNDAȚIA COMUNITARĂ BUCUREȘTI
TAGURI
CITEȘTE MAI DEPARTE:
Finanțăm 17 burse din Fondul de burse pentru robotică și programare ING Hubs
Cele 17 solicitări de burse provin din 12 localități din țară. 14 sunt aplicații de echipă și 3 individuale.